Vijf hartaanvallen, vijf verhuizingen en vijvenvijftig huwelijksjaren verder

0
69
Zoutkamp de Taart-1

ZOUTKAMP – Iedere week stelt Bakker Hamersma uit Grootegast een overheerlijke slagroomtaart beschikbaar. Dit in het kader van het vijfjarige jubileum van de Streekkrant. Winnen is simpel: de taart gaat naar iedereen die net als de Streekkrant ook iets met het getal vijf heeft. De overheerlijke slagroomtaart gaat deze week naar de heer en mevrouw van Erp-Hofman in Zoutkamp.

Mevrouw van Erp gaf haar en haar man op. Zij hebben wel iets heel bijzonders met het getal 5, meneer van Erp overleefde namelijk 5 hartaanvallen. “Een totaal wonder”, vertelt ze nu. “Bij zijn derde hartaanval kreeg hij een eerste hartstilstand. Daarna heeft hij er nog twee overleefd. Bij de laatste zeiden ze dat hij niet meer thuis zou komen, maar hij is er toch weer.” Thuis in Zoutkamp, waar ze na 5 verhuizingen terecht kwamen. Zelf is mevrouw van Erp er geboren, maar op 7-jarige leeftijd verhuisde ze naar Den Haag. Na Alphen aan de Rijn, Metslawier, Beetsterzwaag en Balk, bevalt het nu weer prima in haar geboorteplaats. En dan houdt het nog niet op met de 5-en. Op 1 februari was het echtpaar namelijk 55 jaar getrouwd. Om het te vieren was er nog niet van gekomen, maar binnenkort gaan ze met hun zoon en dochter en aanhang gezellig uit eten. Kunnen ze van tevoren nog even lekker taart eten! “Taartjes lusten we wel, hoor!”, aldus mevrouw van Erp.

Aanmelden voor de taart kan via destreekkrant@media-totaal.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here