VVD: “Sociale woningbouw moet ook in dorpen plaatsvinden”

0
113

MARUM – Sociale woningbouw moet ook in de kleine dorpen in het Westerkwartier plaatsvinden. Dat stelde Tweede Kamerlid Betty de Boer vorige week maandag tijdens een informatieavond in de Kruisweg in Marum. Tijdens de avond werd de aftrap gegeven voor de VVD-campagne in het Westerkwartier. Vele raadsleden waren vertegenwoordigd.

De Boer stelde dat corporaties, zoals Wold & Waard, door moeten blijven gaan met het afstoten van woningen. “Op dit moment zijn er 2,5 miljoen huurwoningen, terwijl de doelgroep maar uit 1,5 miljoen bestaat. Er zouden dus veel meer woningen verkocht kunnen worden.”

Voor de belangstellenden kwam er ook een lading aan landelijke thema’s voorbij. Lokale VVD’ers toonden zich niet blij met verhoging op BTW. Volgens De Boer is dit nu nodig. “Maar als het weer beter gaat met de economie kunnen we denken aan termen als verlaging.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here