Zanger Johan Faber presenteert nieuwe band REV6

0
198
Grootegast REV6-1

“Dit gaat zeker niet de opvolger van Radius worden”

GROOTEGAST – Het begon met een zoektocht naar een nieuw bandlid voor Radius en het eindigde met een compleet nieuwe band. Vorige maand presenteerde zanger Johan Faber uit Grootegast REV6. Een pianorockband, met vijf enthousiaste mannen. Voor Faber een nieuwe uitdaging, waarin hij nog meer van zichzelf wil stoppen. Daarnaast blijft hij ook doorgaan met Radius, dat onlangs nog op 3FM te horen was.

“We waren op zoek naar een vierde bandlid voor Radius,” legt Faber uit. “Door middel van allerlei advertenties ben ik toen in contact gekomen met heel veel mensen. Dat begon met een toetsenist uit Groningen, die even daarvoor met zijn vorige band gestopt was. Samen hebben we wat gekletst en toen we even later in zijn studio gingen jammen hadden we meteen een klik. Kippenvel gewoon.”

Al snel werden er diverse ideeën uitgewisseld en ging het duo samen aan de slag. “We zijn gaan kijken wie onze band nog meer kon versterken. De toetsenist had nog een zwager en via de andere advertenties kwamen al snel de laatste twee bandleden erbij.” In januari startten de eerste repetities en al snel ging het de goede kant op. De muziek die de band maakt is volgens Faber het beste te omschrijving als “pianopop met een rockrandje.” Toch is de stijl nog niet helemaal vastgesteld, omdat de mannen nog van alles aan het proberen zijn. “Het varieert echt per nummer. We schrijven samen en daardoor gaat het soms de ene kant op en dan weer de andere. Het is in ieder geval niet zo stevig als Radius was.”

De nieuwe band moet dan ook zeker niet de opvolger van Radius gaan worden, vindt Faber. “Radius is nu als een krokodil die aan de oever ligt. Het is nog maar licht actief, maar blijft wel scherp. Als er wat gebeurt, dan staan we er ook. Ik hoef de jongens maar te bellen en we kunnen weer volledig verder gaan. Vorige week werden we bijvoorbeeld nog gedraaid op 3FM, dus ik heb zeker nog wel het gevoel dat er meer in Radius zit dan we eruit hebben kunnen halen.”

Inmiddels zijn ook al de eerste opnames met REV6 gemaakt, die weer doorgezonden zijn naar diverse radiostations. “Bij Dollard Radio zijn we deze maand de explosieschijf en we zijn op nummer elf binnengekomen in de Music From NL-hitlijst. Iets anders wat leuk is, is dat we al getipt zijn voor 3voor12 van 3FM, dus misschien zit daar ook nog wel iets in.” Vorige week heeft de band zijn eerste clip opgenomen, deze staat inmiddels op de website www.rev6.nl. Daar staan ook de andere nummers van de band.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here