ASC’75 terug in de Vierde Klasse; Zuidhorn terug naar Vijfde Klasse.

1
153
Augustinusga voetbal ASC-5

Overzicht nacompetitie

STREEK – ASC’75 is na een jaar alweer terug in de Vierde Klasse. De ploeg uit Augustinusga toonde zich in een tweestrijd met Erica’86 de beste. Daarentegen moet Zuidhorn een stapje terug doen. De ‘groenen’ moesten over twee duels buigen voor VV Groningen. Zondag promoveerde Niekerk naar de Derde Klasse (zie verslag elders). Kloosterburen was vrij en krijgt komende zondag Drieborg op bezoek. Inzet: promotie naar de vierde klasse.

In feite was de wedstrijd van ASC’75 al in de eerste wedstrijd beslist. In het Zuid-Drentse won de ploeg van Jelle de Wind met 2-5 en speelde ook goed. Hoe anders was het voor eigen publiek waarin ASC op achterstand kwam. “Ik had nog zo gewaarschuwd: niet in paniek raken bij een tegengoal”, sprak trainer Jelle de Wind, die een rustig plekje vond achter de kantine. Er ontstond echter wel heuse paniek in de tent. Bij 0-2 zou het nog een echte wedstrijd zijn geworden. Dit gebeurde niet. In de tweede helft draaiden Oebele de Jong en Han Zwart de rollen om: 2-1. “We waren overgeconcentreerd”, zag De Wind als oorzaak. Al met al was de winst over twee wedstrijden verdiend. ASC keert daarmee terug naar de Vierde Klasse, waarin het vorig seizoen degradeerde. “We hebben het toen iets te makkelijk opgenomen. Dat willen we nu anders doen”. Dat is voor latere zorg. Voorlopig stort De Wind zich in het feestgewoel. Het was zelfs dubbel feest, want ASC’75 2 vierde het kampioenschap. ZUIDHORN daalt weer af naar de Vijfde Klasse en dat mag ronduit teleurstellend genoemd worden. VVG trok na 0-1 in Zuidhorn in de returnwedstrijd ook aan het langste eind: 3-2. “Je bent zo een jojo en dat is niet ideaal en was ook niet verwacht”, zegt trainer Martin Lobers, doelend op de ‘heen en weer’ tussen vierde en vijfde klasse. De club groeit als kool. Maar dat zie je niet terug in de prestaties van zaterdag en zondag (ook gedegradeerd). “Dat is voor een deel ook het manco. Talenten worden opgesplitst tussen zaterdag en zondag”. Lobers noemt naast klungelig verdedigen en kansen missen ook steeds de blessures als oorzaak. Al heb je onderin sneller last van blessures. Lobers spreekt dat tegen.”Het is een nasleep van vorig seizoen. En daar komt dan een keepersprobleem bij. Vaste doelman Marius Travaille moest vervangen worden. Uit nood kwam zelfs keeperstrainer Björn van Dijk tussen de palen. Dat is dan behelpen. En vorige week viel Erik Beeftink uit met een schouderblessure. De vastigheid is er nooit gekomen. Zo is het moeilijk om aan een team te bouwen”. Ondanks de degradatie mag Lobers blijven. “We wilden in januari al verder met elkaar, ondanks de positie op de ranglijst”. Zuidhorn wordt volgend seizoen versterkt. Dan is het extra jammer dat je gedegradeerd bent; je mist een stukje uitdaging”.

1 REACTIE

  1. Pretty section of content. I just stumbled upon your blog and in accession capital to assert that I get in fact
    enjoyed account your blog posts. Any way I’ll
    be subscribing to your feeds and even I achievement you access consistently rapidly.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here