FC Grootegast krijgt kunstgrasveld

7
182
kunstgrasveld voor FC Grootegast

GROOTEGAST – Wethouder Harmke van der Sluis kon voetbalvereniging FC Grootegast vorige week namens het college een nieuw kunstgrasveld aanbieden. Niet een echte, maar een maquette van een mogelijk nieuw veld, dat de club wil laten aanleggen. Met het nieuwe veld kan de trainingscapaciteit worden vergroot. Ook heeft de club de wens om zes nieuwe kleedkamers te laten bouwen.

De wethouder gaf het cadeau tijdens de receptie, die de vereniging gaf ter gelegenheid van het kampioenschap van het eerste elftal. Tijdens de avond sprak waarnemend voorzitter Henk Top over de 40 jaar oude kleedkamers, die nodig aan vervanging toe zijn. Daarnaast gaf hij aan dat de club aan het kijken is naar een kunstgrasveld, dat aangelegd moet worden op het tweede veld. Op dit veld kan dan niet alleen getraind worden, maar zijn ook wedstrijden mogelijk.

Ambitieus was de waarnemend voorzitter zeker. Zo hoopt hij volgend jaar weer een kampioensreceptie te mogen houden. “Het vorige bestuur heeft een visie voor 2009 tot en met 2014 opgesteld. In deze visie was het zo dat we in 2014 naar de vierde klas wilden, dat gebeurt nu dus eerder. Afgelopen jaar hebben we een aantal voetballers uit de eredivisie voor zaalvoetbal teruggehaald. Dat heeft het team zeker goed gedaan. Ook zijn de meeste mannen nu aan de vrouw, wat rust geeft in het team.” De wens die de voorzitter nog overhield was een plekje voor starters op de woningenmarkt. Deze vertrekken volgens hem nu nog naar Oldekerk, Opende en Marum.

Wethouder Van der Sluis dankte de club, onder leiding van trainer Marcel Pol, voor hun inzet in het afgelopen jaar. “Ik denk dat we hier volgend jaar weer staan. Er zit nog veel jong talent bij de club en het huidige team is goed op elkaar ingespeeld.” Na het formele deel was er voor de aanwezige politici een rondleiding over het complex. Hier liet voorzitter Top zien waar hij de nieuwe kleedkamers graag zou willen hebben. Een aantal oude kleedkamers kunnen dan omgebouwd worden tot opslag- en vergaderruimte. Twee van de nieuw te bouwen kleedkamers kunnen beschikbaar worden gesteld aan voetbalvereniging GVB, die uit de sporthal moet vertrekken omdat deze in principe alleen bedoeld is voor binnensporten.

7 REACTIES

 1. I always used to study paragraph in news papers but now as I
  am a user of web therefore from now I am using net for articles or reviews, thanks to
  web.

 2. Hello, There’s no doubt that your website could be having browser compatibility issues.

  When I take a look at your web site in Safari, it looks fine however, when opening
  in I.E., it has some overlapping issues. I just wanted to
  give you a quick heads up! Besides that, excellent blog!

 3. I blog frequently and I really appreciate your content.
  This great article has truly peaked my interest.

  I will take a note of your website and keep checking for new
  information about once per week. I subscribed to your
  RSS feed as well.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here