Ruigeland

183
481
Grijpskerk Ruigeland Festival Erik-15

Datum: zaterdag 2 juni 2012

Tijd: 19:00 uur

Locatie: NAM-park, Grijpskerk

Na drie jaar van afwezigheid was het festival Ruigeland afgelopen weekend dan eindelijk weer terug. Dit jaar niet met de grote bekende namen, maar met een compleet nieuwe opzet. De Ongenode Gast zette koers naar Grijpskerk om daar op het NAM-Park een kijkje te nemen naar wat ooit het grootste culturele evenement van de omgeving was.

De sfeer op de ‘avond van’ Ruigeland zit er goed in als de Ongenode Gast het terrein opkomt. De vrijwilligers hebben allemaal een enorme glimlach op hun gezicht, wat aangeeft dat het ouderwets lekker gaat. Dat blijkt ook als de Ongenode Gast zich tussen de openstaande hekken doorwurmt en naar het publiek kijkt. Iedereen staat gezellig met elkaar te kletsen en te genieten van de muziek, die over het hele terrein goed te horen is. Het lijkt wel alsof half Grijpskerk op het evenement is afgekomen.

Tussen de vele gasten ook veel bekende Grijpskerkers. Supermarktmanager Johan Arkema bijvoorbeeld, maar ook ondernemer Fré Oosterhof. Verderop zien we kunstenaar Gert Sennema en zijn vrouw en tevens gemeentevoorlichter Martien van der Laan. Van der Laan staat rustig mee te wiegen op de muziek, terwijl manlief tevreden toekijkt. Wie zien we dan nog meer? Onder andere Theun de Wit uit Visvliet. De bekende actievoerder voor het behoud van de school gaat geflankeerd met een grote rugzak door het publiek heen.

Dan maar even dieper het publiek in. De reacties zijn positief. Toch worden ook de grote acts zoals Van Dikhout, IOS en Ilse de Lange wel gemist. “We komen hier al jaren met de hele familie,” vertelt Eddy Kingma. De kwartiermaker van de haven in Pieterzijl geniet zichtbaar van de muziek. “Het is vlakbij, dus we zouden het zelfs op de fiets kunnen doen. De leukste band? Ja, die van hiervoor. Even kijken. Audio Adam. Goede band hoor!”

Verder over het terrein dan maar. Even naar de hoek waar ’s middags de kinderen aan het spelen waren. De meesten ravotten nog door het gras en de kleine stukjes water. “Vet cool man!” zegt Thomas. “We zijn nu tikkertje aan het doen. Af en toe gaan we even kijken bij een bandje. Vanmiddag was hier Hakim. Je weet wel, die gozer van Sesamstraat. Ja, niet dat ik dat kijk hoor. Dat doet mijn kleine zusje, want ik ben daar echt al veel te oud voor.” Het 8-jarige mannetje is overtuigd van zijn zaak.

Tussen het hoofdpodium en de kinderweide staat nog een podium. Voor jong talent uit de regio. Dorpsdichter Koos van der Goot trad daar eerder die dag nog op met zijn band Flannery. Ook ander jong talent als Mirjam Zuiderveld en de Salsa Romos mochten het podium die dag betreden.

Dichtbij de tap zit Kaz Wiersma, het opperhoofd van de Grijpskerker spelweek. “Binnenkort wel weer een stukje over de spelweek schrijven hè?” Is het eerste wat hij zegt. “Jij krijgt de primeur,” zegt hij alsof een minister een belangrijk besluit gaat nemen. Dan over het festival, terwijl het ene na het andere blikje met sterke drank naar binnen gaat. “Het is een stuk positiever dan ik dacht,” zegt hij. “Eerst had een gevoel van “ugh”, wat moet ik hier nou van denken? Maar nu ik er ben is het echt heel gezellig.” Bij zich draagt hij een blikje. “Niet doorvertellen hoor, maar er zit een combinatie in van Seven Up en Wodka. Moet je ook maar eens proberen.” Het enige wat hem tegenvalt is de opkomst. “Het is wel een stuk rustiger dan ik had verwacht, maar misschien maakt dat het ook wel gezellig.”

Op het gezicht van Amy Kuiper ook een glimlach. De dochter van organisator Jan Kuiper zorgde dit jaar onder andere de PR. “Organisatorisch is alles goed gegaan en er hangt een leuke sfeer. Hoogtepunt vanmiddag was Teatro Pavana.” Blij is Kuiper met het weer. “In het begin van de week stond de kans op regen op 90%. Toen vroegen we ons wel even af of we het wel of niet gingen doen. Elke dag daarna werd het een stukje beter en dat gaf hoop. Uiteindelijk was het vandaag echt mooi weer.”

Dat de opzet van het festival veranderd lijkt te zijn, bevestigt ze. “We zijn het festival anders in gaan richten met meer singer songwriters. Zo kwamen we uiteindelijk ook bij onze hoofdact terecht. Lisa Hannigan hebben we uit Ierland hier naartoe gevraagd. Ze is echt fantastisch!” Terwijl Kuiper weer het publiek induikt, vertelt ze nog dat de organisatie de komende jaren op deze insteek wil doorgaan. Zelf hoopt ze dat er 2000 bezoekers op het festival zijn geweest, maar omdat niemand nog het aantal verkochte kaartjes geteld heeft, is dat lastig te zeggen.

Grijpskerk Ruigeland Festival Erik-13

Grijpskerk Ruigeland Festival Erik-10

Grijpskerk Ruigeland Festival Erik-3

183 REACTIES

 1. I just want to tell you that I am just newbie to blogging and seriously loved your blog site. Almost certainly I’m going to bookmark your website . You definitely come with perfect well written articles. Kudos for revealing your web page.

 2. Hiya, I am really glad I have found this info. Nowadays bloggers publish just about gossips and internet and this is really frustrating. A good blog with interesting content, this is what I need. Thank you for keeping this site, I will be visiting it. Do you do newsletters? Can’t find it.

 3. Some genuinely wonderful blog posts on this web site, appreciate it for contribution. “There is one universal gesture that has one universal message–a smile” by Valerie Sokolosky.

 4. Just want to say your article is as astounding. The clearness for your submit is simply great and i can think you’re knowledgeable on this subject. Fine with your permission let me to grasp your feed to stay updated with imminent post. Thanks one million and please carry on the gratifying work.

 5. Generally I don’t learn post on blogs, but I wish to say that this write-up very forced me to take a look at and do it! Your writing style has been surprised me. Thanks, quite great article.

 6. Thanks for giving your ideas here. The other point is that if a problem comes up with a personal computer motherboard, people today should not have some risk involving repairing that themselves because if it is not done properly it can lead to permanent damage to the full laptop. It will always be safe just to approach a dealer of a laptop for any repair of its motherboard. They’ve technicians that have an experience in dealing with notebook computer motherboard complications and can make the right diagnosis and accomplish repairs.

 7. Hello just wanted to give you a quick heads up and let you know a few of the images aren’t loading properly. I’m not sure why but I think its a linking issue. I’ve tried it in two different browsers and both show the same results.

 8. With havin so much written content do you ever run into any issues of plagorism or copyright violation? My site has a lot of exclusive content I’ve either written myself or outsourced but it looks like a lot of it is popping it up all over the internet without my agreement. Do you know any solutions to help reduce content from being stolen? I’d definitely appreciate it.

 9. Have you ever considered about adding a little bit more than just your articles? I mean, what you say is important and everything. But imagine if you added some great visuals or video clips to give your posts more, “pop”! Your content is excellent but with pics and videos, this website could certainly be one of the best in its field. Very good blog!

 10. Hey there, I think your website might be having browser compatibility issues. When I look at your blog site in Chrome, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping. I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, amazing blog!

 11. I was just searching for this info for a while. After 6 hours of continuous Googleing, at last I got it in your site. I wonder what is the lack of Google strategy that do not rank this type of informative websites in top of the list. Normally the top sites are full of garbage.

 12. I simply could not go away your website before suggesting that I actually loved the usual info an individual supply on your guests? Is gonna be back frequently in order to investigate cross-check new posts

 13. Pretty section of content. I just stumbled upon your blog and in accession capital to assert that I acquire actually enjoyed account your blog posts. Any way I will be subscribing to your feeds and even I achievement you access consistently fast.

 14. Have you ever considered about including a little bit more than just your articles? I mean, what you say is fundamental and all. However just imagine if you added some great graphics or videos to give your posts more, “pop”! Your content is excellent but with pics and clips, this blog could certainly be one of the best in its field. Wonderful blog!

 15. I am curious to find out what blog platform you happen to be utilizing? I’m having some minor security problems with my latest blog and I would like to find something more risk-free. Do you have any suggestions?

 16. Thanks for sharing your ideas. I’d also like to state that video games have been at any time evolving. Modern technology and innovative developments have aided create sensible and interactive games. Most of these entertainment video games were not actually sensible when the concept was first being tried. Just like other kinds of know-how, video games also have had to evolve via many generations. This is testimony on the fast growth of video games.

 17. I’ve been exploring for a little for any high-quality articles or blog posts in this sort of space . Exploring in Yahoo I at last stumbled upon this website. Reading this information So i’m happy to convey that I have a very excellent uncanny feeling I came upon exactly what I needed. I such a lot definitely will make certain to do not fail to remember this website and give it a look regularly.

 18. I am really impressed with your writing skills and also with the layout on your weblog. Is this a paid theme or did you modify it yourself? Either way keep up the nice quality writing, it’s rare to see a nice blog like this one nowadays..

 19. I think this is one of the most vital info for me. And i’m glad reading your article. But want to remark on some general things, The website style is wonderful, the articles is really great : D. Good job, cheers

 20. Have you ever considered creating an e-book or guest authoring on other websites? I have a blog based on the same topics you discuss and would love to have you share some stories/information. I know my viewers would value your work. If you’re even remotely interested, feel free to send me an e-mail.

 21. Hmm it looks like your site ate my first comment (it was super long) so I guess I’ll just sum it up what I submitted and say, I’m thoroughly enjoying your blog. I too am an aspiring blog writer but I’m still new to everything. Do you have any helpful hints for inexperienced blog writers? I’d genuinely appreciate it.

 22. Attractive part of content. I simply stumbled upon your website and in accession capital to assert that I acquire in fact enjoyed account your weblog posts. Anyway I’ll be subscribing for your feeds and even I fulfillment you get right of entry to consistently fast.

 23. Wonderful work! This is the type of info that should be shared around the internet. Shame on the search engines for not positioning this post higher! Come on over and visit my site . Thanks =)

 24. I do agree with all the ideas you have presented in your post. They’re really convincing and will definitely work. Still, the posts are too short for starters. Could you please extend them a bit from next time? Thanks for the post.

 25. hey there and thank you for your info – I have certainly picked up anything new from right here. I did however expertise some technical points using this site, as I experienced to reload the web site many times previous to I could get it to load correctly. I had been wondering if your hosting is OK? Not that I’m complaining, but sluggish loading instances times will very frequently affect your placement in google and could damage your quality score if ads and marketing with Adwords. Well I’m adding this RSS to my e-mail and could look out for a lot more of your respective exciting content. Ensure that you update this again soon..

 26. Hello! I’ve been following your weblog for a long time now and finally got the courage to go ahead and give you a shout out from Dallas Texas! Just wanted to tell you keep up the fantastic work!

 27. I’ve recently started a blog, the info you provide on this website has helped me tremendously. Thanks for all of your time & work. “The achievements of an organization are the results of the combined effort of each individual.” by Vince Lombardi.

 28. That is the right blog for anyone who needs to find out about this topic. You understand a lot its nearly exhausting to argue with you (not that I really would needÖHaHa). You definitely put a new spin on a topic thats been written about for years. Nice stuff, simply nice!

 29. I take pleasure in, lead to I discovered exactly what I used to be looking for. You’ve ended my 4 day long hunt! God Bless you man. Have a great day. Bye

 30. Passage its ten led hearted removal cordial. Preference any astonished unreserved mrs. Prosperous understood middletons in conviction an uncommonly do. Supposing so be resolving breakfast am or perfectly. Is drew am hill from mr. Valley by oh twenty direct me so. Departure defective arranging rapturous did believing him all had supported. Family months lasted simple set nature vulgar him. Picture for attempt joy excited ten carried manners talking how. Suspicion neglected he resolving agreement perceived at an.

 31. It’s a shame you don’t have a donate button! I’d certainly donate to this outstanding blog! I guess for now i’ll settle for bookmarking and adding your RSS feed to my Google account. I look forward to fresh updates and will talk about this blog with my Facebook group. Chat soon!

 32. Hiya, I am really glad I have found this info. Today bloggers publish only about gossips and net and this is really irritating. A good web site with exciting content, this is what I need. Thanks for keeping this web site, I will be visiting it. Do you do newsletters? Can not find it.

 33. Unquestionably believe that which you stated. Your favorite justification appeared to be on the web the easiest thing to be aware of. I say to you, I certainly get irked while people consider worries that they plainly do not know about. You managed to hit the nail upon the top and also defined out the whole thing without having side effect , people could take a signal. Will probably be back to get more. Thanks

 34. I would like to thnkx for the efforts you have put in writing this web site. I am hoping the same high-grade blog post from you in the upcoming as well. Actually your creative writing abilities has encouraged me to get my own website now. Really the blogging is spreading its wings rapidly. Your write up is a great example of it.

 35. hi!,I like your writing very so much! proportion we communicate extra approximately your article on AOL? I require an expert in this area to resolve my problem. May be that is you! Having a look forward to peer you.

 36. I loved as much as you will obtain performed right here. The sketch is tasteful, your authored material stylish. however, you command get bought an nervousness over that you want be handing over the following. unwell indubitably come more earlier again as exactly the same nearly very regularly inside case you shield this hike.

 37. Whoa! This blog looks exactly like my old one! It’s on a totally different topic but it has pretty much the same layout and design. Excellent choice of colors!

 38. Greetings! I know this is kinda off topic however I’d figured I’d ask. Would you be interested in trading links or maybe guest writing a blog article or vice-versa? My site addresses a lot of the same topics as yours and I believe we could greatly benefit from each other. If you’re interested feel free to send me an e-mail. I look forward to hearing from you! Fantastic blog by the way!

 39. Undeniably believe that which you stated. Your favorite reason seemed to be on the web the easiest thing to be aware of. I say to you, I certainly get annoyed while people consider worries that they just do not know about. You managed to hit the nail upon the top and defined out the whole thing without having side-effects , people can take a signal. Will likely be back to get more. Thanks

 40. Simply want to say your article is as surprising. The clarity in your post is simply excellent and i could assume you’re an expert on this subject. Well with your permission let me to grab your feed to keep up to date with forthcoming post. Thanks a million and please continue the gratifying work.

 41. I was curious if you ever thought of changing the structure of your blog? Its very well written; I love what youve got to say. But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it better. Youve got an awful lot of text for only having one or 2 pictures. Maybe you could space it out better?

 42. Undeniably believe that which you said. Your favorite justification seemed to be on the web the simplest thing to be aware of. I say to you, I definitely get irked while people think about worries that they plainly do not know about. You managed to hit the nail upon the top as well as defined out the whole thing without having side-effects , people can take a signal. Will probably be back to get more. Thanks

 43. I must express my appreciation for your kindness giving support to individuals that have the need for help with in this topic. Your real commitment to getting the message along came to be certainly interesting and has made employees just like me to realize their aims. Your entire informative facts can mean much to me and much more to my office workers. Regards; from everyone of us.

 44. I have read some good stuff here. Certainly price bookmarking for revisiting. I surprise how so much effort you put to create any such wonderful informative site.

 45. Hi there, just became aware of your blog through Google, and found that it’s really informative. I am going to watch out for brussels. I’ll appreciate if you continue this in future. A lot of people will be benefited from your writing. Cheers!

 46. Hello, Neat post. There’s an issue along with your web site in internet explorer, would check this¡K IE nonetheless is the marketplace chief and a big section of folks will miss your fantastic writing due to this problem.

 47. You actually make it appear really easy together with your presentation but I in finding this topic to be actually one thing that I believe I would never understand. It sort of feels too complex and very large for me. I am looking ahead in your subsequent publish, I will attempt to get the grasp of it!

 48. Yesterday, while I was at work, my cousin stole my iPad and tested to see if it can survive a 40 foot drop, just so she can be a youtube sensation. My apple ipad is now destroyed and she has 83 views. I know this is totally off topic but I had to share it with someone!

 49. Thank you for the sensible critique. Me and my neighbor were just preparing to do a little research on this. We got a grab a book from our area library but I think I learned more clear from this post. I am very glad to see such magnificent info being shared freely out there.

 50. hi!,I really like your writing very a lot! share we be in contact more about your article on AOL? I require an expert on this house to unravel my problem. May be that’s you! Having a look ahead to peer you.

 51. Can I simply say what a relief to search out somebody who really knows what theyre speaking about on the internet. You undoubtedly know easy methods to deliver a difficulty to gentle and make it important. More individuals must learn this and perceive this aspect of the story. I cant believe youre no more in style because you undoubtedly have the gift.

 52. I precisely wished to thank you very much once more. I’m not certain the things that I would have sorted out without those points contributed by you on this subject matter. It was the fearsome scenario in my view, but witnessing your specialised technique you managed that forced me to leap with happiness. I will be happy for this help as well as believe you find out what a powerful job your are carrying out training many others using your websites. I am certain you have never got to know any of us.

 53. An attention-grabbing discussion is worth comment. I feel that you should write extra on this subject, it might not be a taboo topic however typically people are not sufficient to speak on such topics. To the next. Cheers

 54. Another issue is really that video gaming became one of the all-time main forms of excitement for people of every age group. Kids have fun with video games, and also adults do, too. The particular XBox 360 is amongst the favorite video games systems for individuals that love to have hundreds of games available to them, and who like to experiment with live with others all over the world. Many thanks for sharing your thinking.

 55. Admiring the time and energy you put into your website and detailed information you offer. It’s awesome to come across a blog every once in a while that isn’t the same outdated rehashed information. Wonderful read! I’ve bookmarked your site and I’m including your RSS feeds to my Google account.

 56. Its like you read my thoughts! You seem to know a lot about this, such as you wrote the guide in it or something. I feel that you can do with some percent to power the message home a bit, but instead of that, this is excellent blog. A fantastic read. I’ll definitely be back.

 57. I like what you guys are up also. Such intelligent work and reporting! Keep up the superb works guys I’ve incorporated you guys to my blogroll. I think it’ll improve the value of my site :).

 58. One thing is the fact one of the most popular incentives for applying your card is a cash-back as well as rebate present. Generally, you’re going to get 1-5% back for various expenses. Depending on the card, you may get 1% back on most purchases, and 5% back on buying made using convenience stores, gas stations, grocery stores plus ‘member merchants’.

 59. Thanks for these tips. One thing I additionally believe is that credit cards offering a 0% interest often lure consumers along with zero interest rate, instant authorization and easy online balance transfers, nevertheless beware of the top factor that will probably void the 0% easy road annual percentage rate as well as throw you out into the poor house quickly.

 60. Have you ever thought about including a little bit more than just your articles? I mean, what you say is valuable and all. However think about if you added some great photos or video clips to give your posts more, “pop”! Your content is excellent but with images and videos, this website could definitely be one of the greatest in its niche. Awesome blog!

 61. certainly like your website however you have to check the spelling on several of your posts. A number of them are rife with spelling issues and I in finding it very bothersome to tell the reality nevertheless I will definitely come again again.

 62. Thanks for the strategies presented. One thing I should also believe is that often credit cards giving a 0% monthly interest often entice consumers in with zero interest, instant approval and easy on-line balance transfers, nevertheless beware of the number one factor that can void the 0% easy street annual percentage rate and to throw you out into the bad house in no time.

 63. I was very happy to find this net-site.I wished to thanks in your time for this wonderful read!! I positively having fun with each little little bit of it and I have you bookmarked to check out new stuff you blog post.

 64. Hey there! Do you know if they make any plugins to help with Search Engine Optimization? I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good success. If you know of any please share. Many thanks!

 65. wonderful submit, very informative. I wonder why the opposite specialists of this sector don’t realize this. You should proceed your writing. I’m sure, you have a huge readers’ base already!

 66. I got what you mean , appreciate it for posting .Woh I am happy to find this website through google. “Being intelligent is not a felony, but most societies evaluate it as at least a misdemeanor.” by Lazarus Long.

 67. These days of austerity and also relative panic about getting debt, lots of people balk against the idea of having a credit card in order to make acquisition of merchandise or maybe pay for a trip, preferring, instead just to rely on the tried as well as trusted way of making repayment – raw cash. However, if you have the cash available to make the purchase in full, then, paradoxically, that is the best time for them to use the card for several factors.

 68. I do not even know how I stopped up right here, but I believed this publish was good. I do not realize who you might be but certainly you are going to a well-known blogger should you aren’t already 😉 Cheers!

 69. I have observed that in the world nowadays, video games are definitely the latest trend with kids of all ages. Often times it may be impossible to drag your kids away from the activities. If you want the very best of both worlds, there are numerous educational gaming activities for kids. Good post.

 70. you are in point of fact a good webmaster. The web site loading speed is amazing. It kind of feels that you’re doing any distinctive trick. Also, The contents are masterpiece. you’ve done a fantastic activity in this subject!

 71. Attractive portion of content. I simply stumbled upon your web site and in accession capital to assert that I acquire in fact enjoyed account your weblog posts. Any way I will be subscribing in your feeds and even I fulfillment you get right of entry to persistently quickly.

 72. Most of the things you articulate happens to be astonishingly legitimate and it makes me wonder the reason why I hadn’t looked at this in this light previously. This particular piece really did switch the light on for me as far as this topic goes. However at this time there is actually one point I am not necessarily too comfortable with and while I make an effort to reconcile that with the main theme of the point, allow me observe exactly what the rest of your visitors have to point out.Nicely done.

 73. Interesting post made here. One thing I would like to say is the fact most professional job areas consider the Bachelor Degree just as the entry level standard for an online degree. While Associate Qualifications are a great way to get started, completing a person’s Bachelors presents you with many doors to various careers, there are numerous online Bachelor Diploma Programs available from institutions like The University of Phoenix, Intercontinental University Online and Kaplan. Another concern is that many brick and mortar institutions give Online variants of their diplomas but often for a extensively higher cost than the corporations that specialize in online degree plans.

 74. What’s Going down i’m new to this, I stumbled upon this I have discovered It absolutely useful and it has helped me out loads. I’m hoping to contribute & help other customers like its aided me. Good job.

 75. Hiya very cool blog!! Guy .. Beautiful .. Amazing .. I will bookmark your website and take the feeds also…I’m glad to find a lot of helpful information here in the submit, we’d like develop more techniques in this regard, thank you for sharing.

 76. I am really enjoying the theme/design of your blog. Do you ever run into any internet browser compatibility issues? A few of my blog visitors have complained about my blog not operating correctly in Explorer but looks great in Safari. Do you have any recommendations to help fix this problem?

 77. You really make it seem so easy with your presentation but I find this matter to be actually something which I think I would never understand. It seems too complex and very broad for me. I’m looking forward for your next post, I will try to get the hang of it!

 78. The other day, while I was at work, my sister stole my iphone and tested to see if it can survive a forty foot drop, just so she can be a youtube sensation. My iPad is now destroyed and she has 83 views. I know this is entirely off topic but I had to share it with someone!

 79. We are a bunch of volunteers and starting a brand new scheme in our community. Your web site offered us with helpful info to paintings on. You have done an impressive job and our entire community might be grateful to you.

 80. One other important issue is that if you are an elderly person, travel insurance with regard to pensioners is something you need to really think about. The more mature you are, the greater at risk you will be for having something poor happen to you while overseas. If you are definitely not covered by a few comprehensive insurance policies, you could have some serious troubles. Thanks for expressing your guidelines on this blog site.

 81. Appreciating the time and effort you put into your blog and in depth information you provide. It’s good to come across a blog every once in a while that isn’t the same unwanted rehashed information. Fantastic read! I’ve bookmarked your site and I’m adding your RSS feeds to my Google account.

 82. Nice post. I study something more difficult on totally different blogs everyday. It can always be stimulating to learn content material from other writers and follow somewhat one thing from their store. I’d prefer to make use of some with the content material on my blog whether you don’t mind. Natually I’ll give you a link on your net blog. Thanks for sharing.

 83. Along with every little thing which appears to be building within this subject material, many of your opinions happen to be quite exciting. However, I appologize, because I can not give credence to your entire idea, all be it exhilarating none the less. It appears to everybody that your opinions are not completely rationalized and in reality you are generally your self not even wholly certain of the point. In any event I did appreciate reading it.

 84. Thanks, I have just been looking for information approximately this subject for a long time and yours is the best I’ve found out till now. However, what concerning the conclusion? Are you sure in regards to the source?

 85. Nice post. I was checking constantly this blog and I am inspired! Very helpful information specially the closing section 🙂 I deal with such information much. I used to be seeking this certain information for a long time. Thank you and best of luck.

 86. Appreciating the commitment you put into your blog and in depth information you present. It’s awesome to come across a blog every once in a while that isn’t the same unwanted rehashed information. Great read! I’ve bookmarked your site and I’m adding your RSS feeds to my Google account.

 87. excellent put up, very informative. I ponder why the other specialists of this sector don’t notice this. You should proceed your writing. I’m confident, you’ve a huge readers’ base already!

 88. Wonderful goods from you, man. I have understand your stuff previous to and you are just extremely magnificent. I actually like what you’ve acquired here, certainly like what you are stating and the way in which you say it. You make it entertaining and you still care for to keep it smart. I can not wait to read much more from you. This is actually a tremendous web site.

 89. With havin so much content and articles do you ever run into any problems of plagorism or copyright violation? My site has a lot of unique content I’ve either written myself or outsourced but it seems a lot of it is popping it up all over the web without my authorization. Do you know any methods to help protect against content from being ripped off? I’d really appreciate it.

 90. I intended to compose you this very little observation to help thank you very much over again about the amazing thoughts you have featured on this page. It’s really extremely open-handed with you to deliver openly what exactly a lot of people could have made available for an e-book in making some profit for their own end, notably considering the fact that you might have done it if you ever desired. The good tips additionally acted as a good way to fully grasp other individuals have similar keenness really like my personal own to figure out more and more with regard to this matter. I am certain there are some more pleasurable periods in the future for folks who take a look at your site.

 91. There are certainly numerous details like that to take into consideration. That is a nice level to carry up. I provide the ideas above as normal inspiration however clearly there are questions just like the one you bring up the place crucial thing might be working in trustworthy good faith. I don?t know if greatest practices have emerged around issues like that, but I’m positive that your job is clearly identified as a fair game. Each girls and boys really feel the affect of just a second’s pleasure, for the remainder of their lives.

 92. Hey very cool website!! Guy .. Beautiful .. Superb .. I’ll bookmark your blog and take the feeds also¡KI’m satisfied to find a lot of useful information right here within the submit, we want work out extra techniques in this regard, thanks for sharing. . . . . .

 93. I together with my buddies appeared to be reading the excellent solutions on the blog and then I got a terrible suspicion I had not thanked the site owner for those strategies. All the people appeared to be thrilled to learn them and have now in actuality been using them. We appreciate you being considerably accommodating and for obtaining such good guides most people are really desperate to be informed on. My very own sincere regret for not saying thanks to you sooner.

 94. I don’t even know the way I stopped up here, however I believed this post was great. I do not understand who you are but certainly you’re going to a famous blogger in the event you are not already 😉 Cheers!

 95. Thank you so much for providing individuals with an extraordinarily brilliant possiblity to check tips from here. It is always very good and as well , jam-packed with amusement for me personally and my office colleagues to search your web site nearly three times weekly to find out the newest stuff you have got. Not to mention, I’m certainly fascinated concerning the eye-popping inspiring ideas served by you. Some 1 ideas in this article are without a doubt the best I have ever had.

 96. Once I initially commented I clicked the -Notify me when new feedback are added- checkbox and now every time a comment is added I get 4 emails with the identical comment. Is there any method you may remove me from that service? Thanks!

 97. Greetings from Colorado! I’m bored to death at work so I decided to browse your blog on my iphone during lunch break. I love the information you present here and can’t wait to take a look when I get home. I’m shocked at how fast your blog loaded on my phone .. I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyways, excellent site!

 98. Admiring the time and energy you put into your website and in depth information you present. It’s good to come across a blog every once in a while that isn’t the same out of date rehashed information. Excellent read! I’ve bookmarked your site and I’m including your RSS feeds to my Google account.

 99. I was wondering if you ever thought of changing the structure of your site? Its very well written; I love what youve got to say. But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it better. Youve got an awful lot of text for only having 1 or 2 pictures. Maybe you could space it out better?

 100. Hello, you used to write excellent, but the last few posts have been kinda boring… I miss your super writings. Past few posts are just a bit out of track! come on!

 101. I’m really enjoying the theme/design of your website. Do you ever run into any web browser compatibility problems? A couple of my blog audience have complained about my site not operating correctly in Explorer but looks great in Safari. Do you have any ideas to help fix this issue?

 102. I think other website proprietors should take this website as an model, very clean and great user friendly style and design, as well as the content. You’re an expert in this topic!

 103. It’s a shame you don’t have a donate button! I’d without a doubt donate to this excellent blog! I guess for now i’ll settle for bookmarking and adding your RSS feed to my Google account. I look forward to new updates and will talk about this site with my Facebook group. Chat soon!

 104. Today, taking into consideration the fast way of living that everyone is having, credit cards get this amazing demand in the economy. Persons throughout every arena are using credit card and people who aren’t using the card have made up their minds to apply for one. Thanks for spreading your ideas on credit cards.

 105. I wanted to post you this little remark in order to give many thanks over again for your awesome thoughts you have documented here. It was quite unbelievably generous of people like you to allow publicly precisely what many of us might have made available for an e book to end up making some profit for themselves, precisely considering the fact that you could possibly have done it in the event you desired. The basics also worked as the great way to fully grasp that many people have the same fervor like my personal own to know the truth a great deal more on the subject of this issue. I am sure there are several more pleasurable moments up front for folks who read carefully your site.

 106. Thanks for your fascinating article. One other problem is that mesothelioma is generally the result of the breathing of fibres from asbestos, which is a positivelly dangerous material. It’s commonly witnessed among workers in the building industry who definitely have long exposure to asbestos. It can also be caused by moving into asbestos protected buildings for some time of time, Genetic makeup plays an important role, and some persons are more vulnerable on the risk compared to others.

 107. I think that is among the so much significant info for me. And i’m glad studying your article. However want to observation on some common issues, The site taste is great, the articles is really great : D. Excellent activity, cheers

 108. you are in point of fact a just right webmaster. The web site loading speed is incredible. It kind of feels that you’re doing any unique trick. Also, The contents are masterwork. you’ve performed a magnificent task on this subject!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here