Bal in het net, retteketet!

0
96

PIETERBUREN – Gré Parelmoer heeft alweer een nieuwe hit op You Tube staan en dit keer is deze geheel geïnspireerd op het komende EK. Met ‘Bal in het net, retteket!’ heeft ze een echte voetbalskraker te pakken. Zinnen als: ‘zing voor het rood-wit-blauw, waar ik van hou’, en ‘goal, goal, goal, we hebben een goal’, zijn op een aanstekelijk deuntje gezet.

De single werd voor een deel opgenomen in de Coop in Baflo. “Hij wordt ook door hun gesponsord”, vertelt Gré. “Misschien dat het nummer ook nog op single uitkomt, maar daarover zijn ze nog aan het vergaderen.” Ze nam het andere deel op in een bar-dancing op Ameland. “Daar is het altijd leuk. We hebben die dag zelfs nog twee clips opgenomen. Een ander vindt één clip op een dag al heftig, maar met Gré kan alles!” Tot nu toe slaat het nummer goed aan. “Het staat al in de lijst van RTL Boulevard en heeft zelfs bij Chiel Beelen gestaan in de lijst van de ‘minst slechte’ oranjehit.”

Zelf is ze ook een fanatiek voetbalkijker. “Jazeker, al kan ik de spanning soms niet aan. Eigenlijk kijk ik het liefst alleen, maar als ik vrij ben, dan ga ik toch wel weer naar het café.” Uiteraard is ze dan in het oranje uitgedost. “Ik heb al zoveel oranje dingen gekocht. En ik had nog een hele collectie van eerder. Maar ik heb nu ook nog voor tien maanden een Japanse dochter, dus ik zal alleen al voor haar laten zien wat de oranjesfeer is.” De kansen van ons nationaal elftal schat Gré wel goed in. “Iedereen is wel erg negatief, maar ik ga er gewoon voor!”

Op 23 juni staat ze op Cultura Marum. Als Nederland dan nog in de running is, komt ze ook daar uiteraard met haar ‘bal in het net, retteketet!’. Snel na het EK volgt het album van Gré met veertien nummers en haar nieuwe single ‘De Bardans’. Ze nam ook nog de Nederlandse versie van ‘Sexbomb’ op, deze zal dan op You Tube te bewonderen zijn.