Hieltje van Dijk

0
194
Leens vmh Hieltje van dijk-1

Voorzitter van Christelijk Vrouwenkoor Pro Musica

“Ons vrouwenkoor heeft twintig leden. We zingen licht klassieke liederen, in het Engels of het Latijns. Naast dat we graag kwaliteit willen bieden, is gezelligheid erg belangrijk voor ons. Een goede verhouding met elkaar en veel plezier is van groot belang. Telkens een stukje beter worden, proberen we door mee te doen aan manifestaties. Je wordt dan beoordeeld door een jury en daaruit kan je lering trekken. Op Schiermonnikoog werden we onlangs nog tweede in onze categorie en vierde van alle deelnemende koren. Eén van de juryleden had ons vaker gehoord en vond het vooral mooi dat wij zo constant bleven. Het blijft leuk om naar te luisteren. Zelf denk ik dat vooral het feit dat we er met elkaar voor gaan ons sterkste punt is. Dat hoe we het met elkaar hebben, toch doordraagt in de muziek. We repeteren één keer in de week op de donderdagavond in Leens achter de Andreaskerk. We treden ook wel op, maar dat mag best wel wat meer. We verlenen onze medewerking aan kerkdiensten, zoals bijvoorbeeld op 31 oktober aan de Hervormingsdienst in Ulrum. Zelf ben ik één van de drie leden die al vanaf het begin lid is van Pro Musica. En ook al die tijd ben ik al voorzitter. We hebben hartstikke leuk bestuur. We proberen met elkaar zoveel mogelijk rond te breien. Het is vooral financieel wat ons parten speelt. Van de contributie kunnen we net de dirigent betalen, maar andere dingen zoals de huur van het pand niet. Daarom organiseren we ook van alles om toch geld binnen te halen. Een grote schuurverkoop op de eerste zaterdag van de maand, een voorjaars- en najaarsmarkt, maar ook een bloemenactie en koek- en suikerbroodactie. Iets meer leden zou daarom best mooi zijn. Met onze leden zijn we nu wel mooi in balans, maar ik denk dat ook dat één van onze sterke punten is, om die balans telkens te behouden. Onze dirigent John Schreurs bekijkt dan ook altijd waar een nieuw lid het beste past. Hoe bepalend een dirigent is? Heel bepalend. Het is heel belangrijk dat hij meegaat in de sfeer en dat de wisselwerking goed is. Mensen die ook lid willen worden, kunnen altijd vrijblijvend langskomen. Op www.promusicaleens is alle informatie te vinden.”