Rick Ebbinge en Annemiek Beekman op dreef bij grasbaankoersen

0
162
aduard draverij-6

ADUARD – Op de zeer geslaagde grasbaandraverijen in Aduard was Rick Ebbinge de man van de dag. Met drie winnende ritten kon de jonge pikeur uit Eext zeer goede zaken doen.

Uit Aduarder oogpunt was vooral zijn eerste overwinning van belang. Met Abel Fly AB verdedigde hij de kleuren van de fokkers en eigenaars van deze draver de familie Kazemier uit Aduard met verve. Een mooie winst werd met een bekeken rit binnen gehaald. Vervolgens kon Ebbinge, de rechterhand van de Nederlandse toptrainer Bas Crebas, met Cool and Fanatic een tweede overwinning laten noteren in de Harry v.d. Bosch Tuigmakerij-prijs. In het hoofdnummer, de stayerskoers om de Klein Poelhuis Emmeloord-prijs, had Ebbinge Walkabout Th voor de sulky gespannen. In die koers wist de favoriet Young Mr Mo direct de leiding in handen te krijgen, maar Ebbinge zette zijn draver op de rug van pikeur Ronald de Beer en bewaarde daar zijn geduld. In de laatste fase toonde Walkabout TH zijn sprintkracht op de zware baan door de aanvankelijk overvloedige regenval en versloeg de favoriet en haalde zo een mooie hattrick binnen, die nog verder cachet werd gegeven door de winst van Bordeaux Baldwin met Niels Jongejans in de openingskoers, want dat is een fokproduct van de familie Ebbinge.

Voor de amateurs en amatrices was er het Kampioenschap van de gemeente Zuidhorn. Hierin schitterde Annemiek Beekman met You’re a Promise die met voorsprong aankwamen. Voor de winst werden ze gehuldigd door burgemeester Bert Swart en drafbaanvoorzitter Bert Postema en ontving de Zandvoortse amatrice een Groninger Kraantjespot die door Juwelier Van Ark ter beschikking was gesteld en één van de meest felbegeerde prijzen in het grasbaancircuit is.

Op deze dag waren er verder overwinningen te noteren van Bijou Cartouche met Dennis Minnema, Dokes Vege met Cees Imming, Automatic Frisia met Eddy van der Galien, Enchanter met Rob de Vlieger en Wishfull Memory met Ronald de Beer voor het ondanks de regen bij de start van de meeting toch drukbezette drafbaan in Aduard.

aduard draverij-18