Een grote mond leidt tot een oranje café

0
93
Niekerk de Halte Oranje

NIEKERK – Een dikke anderhalf week alweer, is Café Cafetaria de Halte in Niekerk van een nieuw buitenkleurtje voorzien. En wat anders dan dé nationale kleur van ons land, waarin de spelers van het Nederlands elftal de eer wel iets beter hadden kunnen verdedigen?

“Hoe dit is gekomen?”, begint Johan Posthumus, “ik heb een beetje een grote mond aan de bar gehad. Het was 22.15 uur op donderdagavond en er zaten wat mannen aan de bar. Ik zei tegen hun: het lukt je vandaag niet meer om die kroeg oranje te verven. Dat had ik beter niet kunnen zeggen, aangezien er een schilder bij zat die die dag net een oranje klusje had gehad. Zijn vrouw bracht direct de schildersbus en er zaten nog drie à vier enthousiastelingen aan de bar die wel even wouden helpen. En toen smste de buurman ook nog even van: jullie doen toch niet aan half werk? En voor 23.00 uur was alles oranje”, besluit hij lachend.

Johan is er niet rouwig om. “Mijn vennoot en ik hadden al een keer op de weg gestaan zo van: zullen we het doen of niet?” De keus werd voor hem gemaakt. “En de mannen hebben mij de belofte gedaan dat ze ook alles weer terug verven.” Of het nou winst of verlies is, uiteindelijk is het in De Halte altijd wel gezellig. “Van binnen is het ook oranje en op de dag van de wedstrijd wordt dat alleen maar erger. Bij verlies zetten we het geluid af en de discomuziek op en zetten we ons er maar gauw over heen. We hebben natuurlijk het liefst dat ze winnen.”