“Het is prachtig om al die koppies weer te zien”

0
236
Niekerk Rotonde Reuniecommissie

Oud-directeur Henk Oosting is voorzitter van de reüniecommissie

NIEKERK – Maar liefst drie jaar geleden begon een zevenkoppige reüniecommissie aan de grote klus om alle oud-leerlingen op te sporen. Om 10.00 uur komende zaterdag kunnen Sjoukje van Duinen, secretaris (oud leerling), Jan Oosterveld, penningmeester (oud lid van de ouderraad), Gerard Turksema (oud leerling), Marloes Bellinga (oud leerling), Lieuwe Havinga (oud leerling), Erika Sprang (huidig schooldirecteur), Thom Vellinga (huidig groepsleerkracht) en Henk Oosting, voorzitter (oud groepsleerkracht en oud directeur) opgelucht ademhalen, als zeker 400 oud-leerlingen weer bijeen komen in de Rotonde. Henk Oosting kijkt al met smart uit naar dit moment.

“Het was een ontzettend grote klus om iedereen op te speuren”, vertelt hij. “We hebben eigenlijk zo snel mogelijk een contactpersoon gezocht van iedere klas. De jongere generatie kon zijn oude klasgenoten vrij makkelijk benaderen met de moderne communicatiemiddelen als Hyves en Twitter. De ouderen zijn voornamelijk bezocht. Commissieleden namen foto’s mee en probeerden achter namen en adressen te komen.”

De commissie heeft haar taak goed geklaard. “Vrijwel alle oud-leerlingen zijn gevonden. Ongeveer 400 reünisten komen weer naar het dorp.” Vanaf 10.00 uur is er een gevarieerd programma voor hun. “Ze kunnen vanaf 9.30 uur verzamelen in de Rotonde. ’s Ochtends wordt het eerste exemplaar van het reünieboek aangeboden. Een speciale werkgroep heeft dit 160 bladzijdes tellende boek gemaakt. Er staan, naast een stukje achtergrond, een heleboel klassefoto’s in.” Aan Henk de eer dit eerst exemplaar aan te bieden aan de oudste reünist. “Hoe oud zij is? 94 jaar! Het is echt fantastisch om ze allemaal weer te ontmoeten.”

De reünisten krijgen genoeg gelegenheid om bij te kletsen en kunnen ’s middags de optocht bekijken. “Ja, dat is toch wel een hele mooie combinatie, dat ze die ook nog kunnen zien. Speciaal voor de mensen die slecht ter been zijn, hebben we een treintje geregeld.” Verder kunnen ze nog een tentoonstelling in de school bekijken, en een tentoonstellingsroute lopen langs plekken waar de school vroeger ook heeft gestaan. Een speciale werkgroep heeft op deze plekken ook delen van de tentoonstelling geplaatst.

Na een borrel op de goede afloop, kunnen degenen die het willen dan ’s avonds nog in De Rotonde of De Halte terecht. Zelf kijkt Henk enorm uit naar de dag. Hij begon in 1973 als leerkracht op de Opstap en werkte daar van 1993 tot 2003 als directeur. Nog altijd woont hij in Niekerk. “Ja, dat bevalt prima nog altijd. Het heeft veel werk en tijd gekost, maar het is fantastisch om dit te doen. Het is prachtig om al die koppies weer te zien. Ik zie ze gewoon weer in de klas zitten. Ze komen echt van heinde en verre, Argentinië en Canada zelfs.”

Meer informatie: www.schoolreunieniekerk.nl