Dick Heuvelman dolblij met terugkeer ‘op print’

0
159
DICK-1

GRONINGEN – Voormalig schaatser Dries van Wijhe noemt hem dé man van het noorden. Anderen dichten hem de titel ‘het sportgeweten van Noord Nederland’ toe. Dick Heuvelman (66 inmiddels) is in elk geval één van de bekendste- zo niet de bekendste- sportjournalist van het noorden. Heuvelman maakte furore als columnist en allesweter. Zijn rubriek ‘Derde Helft’ in het DvhN was mateloos populair. Was, want enkele maanden geleden moest Heuvelman stoppen met zijn rubriek. Een maatregel overigens die helemaal niets met bezuinigingen te maken had. De in Vries woonachtige sportfreak is echter terug. Voortaan leest u elke week ‘Derde Helft’ in deze krant. ‘Ik ben daar blij mee. Kan ik eindelijk mijn publiek weer goed bedienen’, zegt Heuvelman.

Het feit dat Heuvelman moest stoppen met zijn rubriek in het Dagblad, bezorgt hem nog steeds een zuur gevoel. ‘Het is overduidelijk een eenmansactie geweest. De reactie van de lezers liet aan duidelijkheid niets te wensen over. Ik heb mijn rubriek vervolgens op internet geplaatst. Toch miste ik print. Ik heb het gevoel dat ik op papier mijn publiek veel beter kan bedienen. Vandaar ook dat ik met ontzettend veel elan aan deze klus begin. Ik ben dan wel 66, maar heb het geluk dat ik nog steeds kerngezond ben en nog steeds van alles wat betreft de sportwereld op de hoogte ben’, laat hij weten.

Dick Heuvelman was 43 jaar actief in de sportjournalistiek. Als verslaggever, als columnist als eigenlijk alles. De sportwereld kent voor hem amper nog geheimen. ‘Bovendien kom ik nog even graag bij FC Groningen als bij Helpman of Be Quick. Korfbal, basketbal, voetbal en zeker ook wielrennen, ik heb in de loop der jaren een enorm netwerk opgebouwd. Ik kan niet zonder sport en niet zonder de journalistiek. Na mijn verbanning bij het Dagblad- want zo voel ik het echt- waren er andere mogelijkheden, vooral echter online. Niets gaat echter boven papier, een échte krant. En mensen hoeven zich geen zorgen te maken, want ik ben nog net zo scherp als dertig jaar geleden.’

Heuvelman is overigens elke zondagmorgen (11.00-12.00 uur) te horen bij het sportprogramma van RTV Noord. ‘Dat blijf ik doen. Oók heel leuk. Ik schroom niet mijn mening te geven. Moet ook, want anders kun je beter thuisblijven. En, maar ook dat zal de meeste mensen niet ontgaan zijn, ik twitter. Prachtig medium! Ik heb inmiddels 2400 volgers. Niet gek toch, voor een man van 66.’