Geen Gala-avond voor streekclubs

0
1568
Leek LVGala Grootegast Pelicaan S

LEEK – De drie laatste troeven uit de streek, Grootegast, Aduard 2000 en Grijpskerk, zijn zaterdagavond uitgeschakeld op het Leekster Voetbalgala.

Fc Grootegast, vorig jaar nog kwartfinalist, werd laatste in de poule. De groen-witten, gesteund door vele meegereisde supporters, begonnen met een gelijkspel tegen Boerakker. De gelijkmaker viel 40 seconden voor tijd. Nadat Ite Hoolsema voor de tweede keer de paal raakte was het Rolf Hazenberg die de 1-1 scoorde. De tweede wedstrijd werd verloren van Pelikaan S, na een tumultueuze slotfase. Bij de stand 4-3 voor Pelikaan S- de 4-3 werd in een man-meer-situatie gescoord- mocht Grootegast 40 seconden voor tijd een vrije trap nemen. Pelikaan S vertraagde de boel. Een van de twee Pelikaan S-spelers die geel kreeg weigerde het veld uit te gaan, terwijl een bankzitter zich er mee bemoeide. De tijd werd niet stilgezet. Tot woede van de leiding van Grootegast die protest indiende bij de organisatie maar nul op het rekest kreeg. In de laatste wedstrijd moest Grootegast winnen, terwijl opponent Marum al geplaatst was. Grootegast kwam wel met 1-0 voor, maar verloor uiteindelijk met 3-2, waardoor Grootegast zich niet wist te plaatsen voor de kwartfinales. Aduard 2000 begon voortvarend en nam een 1-0 voorsprong tegen ONR. De Rodenaren kwamen echter weer langszij: 1-1. De paars-witten waren vervolgens niet opgewassen tegen Roden: 1-4. In de laatste wedstrijd werd dan de eerste winst behaald, tegen Hoogkerk, al was het een nipte zege: 3-2. Aduard, dat als derde eindigde, bereikte daardoor opnieuw de laatste acht niet. Dat geldt ook voor Grijpskerk, dat in 2010 nog in de halve finale stond. De tweede klasser kwam in de eerste poulewedstrijd niet langs SVMH, de club uit het B-toernooi. Tegen de andere B-ploeg, Tolbert (za) werd zelfs verloren (2-0). In de slotwedstrijd moest de rood-witte brigade ook buigen voor VEV’67, dat gezien wordt als een van de kanshebbers op de titel. Al met al een teleurstellend resultaat voor Grijpskerk, dat vijf jaar geleden het toernooi nog wist te winnen. Grijpskerk bereikte in de 22e editie de eindstrijd door in de halve finale af te rekenen met…Aduard 2000. De succesjaren zijn voorlopig voorbij voor Grijpskerk.