Leefbaarheidsprijs 2012 voor Grijpskerk Gezellig

0
120
Zuidhorn nieuwjaarsreceptie

ZUIDHORN – Zoals gebruikelijk werd tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente Zuidhorn de Leefbaarheidsprijs uitgereikt. De Stichting Grijpskerk Gezellig won van Stichting Dorpshuis De Soltketen uit Kommerzijl en Vereniging Vrienden van de Hamsterborg uit Den Ham. De prijs bestaat uit een oorkonde, een bedrag van € 500 en een vermelding op de ‘Wall of Fame’ in het gemeentehuis te Zuidhorn.

Grijpskerk Gezellig heeft in 2012 vernieuwende activiteiten georganiseerd om het dorp Grijpskerk voor jong én oud leefbaar en vooral gezellig te houden. Dit wil de stichting voortzetten met onder meer het jaarlijks organiseren van het Summerstrikefestival en het Oud & Nieuw-feest. Daarnaast ondersteunt de stichting andere activiteiten, zoals het ‘runnen’ van jeugdcentrum Malibu en het mede-organiseren van het evenement ‘Met Glans van de Schans’ als afsluiter van de lichtweek in Grijpskerk. Wat de activiteiten bijzonder maakt, is dat ze worden georganiseerd zonder subsidie van de overheid. Door de enthousiaste inzet van vrijwilligers, bijdragen van plaatselijke ondernemers en de dorpsgenoten verlopen de activiteiten zeer succesvol.