Reactie op ‘Adviescommissie Gemeentelijk Gehandicaptenbeleid is onmisbaar en nooit klaar’, de Streekkrant d.d. 2 januari 2013

0
82

“Met belangstelling heb ik het artikel over de Adviescommissie Gemeentelijk Gehandicaptenbeleid gelezen. Het is waar: er is altijd werk voor deze commissie en het is dan ook fijn dat er vrijwilligers zijn die zich daar voor willen in zetten. Alle hulde voor deze mensen.

Maar ik mis toch een belangrijk onderdeel. Er staat in het artikel en ik citeer: ‘de Adviescommissie zet zich voor mensen met een handicap …ook slechthorende, doven enz.’ En om deze mensen gaat het net wat mij dwarszit. Ik ben al heel lang slechthorend vanaf mijn 18de jaar en u kunt mij gerust een ervaringsdeskundige noemen. En juist voor ons slechthorende doet de gemeente niet veel. Alleen een ringleiding in het gemeentehuis en daar houdt het ook mee op. Belegt de gemeente weer eens een vergadering in Balk, ik kan er niet heen. Het is niet te verstaan, ook na herhaalde klachten. Het nieuwe Culturele Centrum heeft geen ringleiding. Wellicht zijn er meer locaties te noemen. Alleen in de kerken hier te plaatse zijn goede ringleidingen. Wellicht is het een goede suggestie om een slechthorende in de commissie op te nemen.”

Emma Dijkstra-Lamberts.