Allereerste dameskledingbeurs van TiGaModa

0
158
TiGa Moda

METSLAWIER – Zussen Tineke van Kammen-Wijnsma en Gaby van Kammen vormen samen het duo TiGaModa onder welke naam ze tweedehands kledingbeurzen organiseren. Gestaag bouwden ze de afgelopen jaren hun activiteiten uit. Ook dit jaar gaan ze weer een stapje verder. Op 26 januari organiseren ze voor het eerst een kledingbeurs voor tweedehands dameskleding.

Tineke en Gaby begonnen met het organiseren van de kledingbeurzen, nadat ze zelf eens meededen in Rinsumageest. “Mijn zus verkocht ook al wel kinderkleding via hyves”, vertelt Gaby, “terwijl ik stapels op zolder gooide. Toen we zagen wat een succes het was in Rinsumageest, dachten we: ‘dit is leuk om ook eens te doen’. En ze doen het niet onverdienstelijk. “We willen mensen niet teleurstellen, maar we hadden zoveel aanmeldingen dat we niet iedereen mee konden laten doen. Daarom hebben we besloten zowel in de voorjaar als in het najaar twee edities te organiseren: één in Metslawier en één in Oosternijkerk. Inmiddels hebben ze ook al een eerste editie in De Westereen achter de rug.

Met een gemiddelde omzet van boven de 700 euro per kinderkledingbeurs, kan zeker gesproken worden van een succes. Het geheim? “Mond-op-mond reclame, denk ik”, aldus Gaby. “De meeste mensen hier willen altijd eerst kijken wat iets is, als er wat nieuws wordt opgestart. Als ze dan van anderen horen dat het leuk is en loont, komen ze vanzelf wel.” De deelnemers krijgen zelf 100% van de omzet die de ingebrachte kleren opleveren. “Ze leveren hun kleren in, elke deelnemer krijgt een nummertje en eind het einde van de dag mogen ze een envelopje met de opbrengst ophalen.” Voor de zussen dus best veel werk. “Ja, best wel, maar je krijgt er ook veel voor terug. Het is hartstikke leuk om te doen. Bovendien profiteren we er zelf ook van, want ook wij hebben nog kleine kinderen en veel van hun kleding wordt ook niet afgedragen.”

Op 26 januari zal de eerste tweedehands dameskledingbeurs van TiGaModa plaatsvinden. Aanmelden hiervoor kan via tigamoda@gmail.com. Bezoekers zijn welkom van 14.00 tot 16.00 uur in Café Veldzicht te Metslawier. De toegang is uiteraard gratis.