Gemeentes bekrachtigen nieuw contract huisvuilinzameling

0
89
Zuidhorn inzamelwagens westerkwartier

ZUIDHORN/GROOTEGAST/MARUM – De gemeentes Zuidhorn, Grootegast en Marum hebben afgelopen week symbolisch de nieuwe inzamelwagens van Van Gansewinkel in gebruik genomen. Wethouders Jan Oomkes (Zuidhorn), Mark de Haan (Grootegast) en Jan Vos (Marum), bekrachtigden hiermee het nieuwe vijfjarige contract met het bedrijf.

Het bestaande contract voor de huisvuilinzameling met de firma van Gansewinkel van de gemeenten Zuidhorn, Leek, Marum en Grootegast liep in 2012 af. Uit de aanbestedingsprocedure kwam van Gansewinkel als voordeligste uit de bus. De gemeente Leek heeft ervoor gekozen een andere weg in te slaan, waardoor de gemeenten Grootegast, Marum en Zuidhorn overbleven. Van Gansewinkel heeft voor deze opdracht drie nieuwe huisvuilwagens aangeschaft met een nieuw logo. Deze rijden inmiddels al rond. Met deze drie voertuigen is van Gansewinkel in staat om in de drie gemeenten het huisvuil in te zamelen. De inzamelvoertuigen mogen ook gemeenteoverschrijdend inzamelen. Dat betekent dat de huisvuilauto niet meer bij de gemeentegrens hoeft te keren maar door kan rijden. Op deze wijze verloopt de inzameling nog efficiënter. Het kan wel betekenen dat inzamelroutes wijzigen.

De drie gemeenten hebben afgesproken dat er voor diverse vragen en meldingen over huisvuilinzameling één centraal telefoonnummer beschikbaar is: (0594) 695799. Via dit nummer kunnen inwoners meldingen doen over de huisvuilinzameling.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here