Handelsvereniging Grootegast verwacht goed jaar

0
55

Primera Grootegast verhuist naar de overkant

GROOTEGAST – Primera Van Wijk verhuist naar de overkant van de Hoofdstraat en is de volgende winkel die opent in het nieuwe centrumplan van Grootegast. Dat werd afgelopen vrijdag bekend tijdens de nieuwjaarsreceptie van de handelsvereniging in Grootegast. Daarnaast kon voorzitter Lodewijk van Laten mededelen dat voor de huidige locatie al bijna een opvolger gevonden is en er nog een ondernemer interesse heeft in een pand in het centrum van Grootegast.

Voorzitter Lodewijk van Laten blikte in zijn nieuwjaarstoespraak terug op het afgelopen jaar. Ook keek hij naar de speech die burgemeester Kor Dijkstra een week eerder gaf in het dorpshuis van Niekerk. “Het was een mooi verhaal,” zei Van Laten. “Maar eigenlijk hadden we als Handelsvereniging verwacht dat de burgemeester het vullen van het centrumplan als een speerpunt voor 2013 zou benoemen.” Volgens de voorman moet er nu actie ondernomen worden om de laatste units te vullen. “Ik hoor discussies over paardenbakken en denk dan: daar gaan we weer. We moeten nu investeren in het centrum. Dit jaar beginnen ook al de campagnes voor de gemeentelijke verkiezingen. Misschien verandert dan alles weer. Dat moeten we niet hebben. We moeten samen voor een goed Grootegaster centrum gaan en dus geen gesodemieter over paardenbakken.”

Nieuws had de voorzitter ook. “De Primera gaat dit voorjaar naar de overkant van de weg verhuizen. Hij wordt bijna twee keer zo groot en het postkantoor komt erbij in. Dit is pas later in het jaar, maar nu zijn we al bezig met een opvolger voor het huidige pand. Dat ziet er allemaal goed uit. Ook heeft er afgelopen week een bezichtiging plaatsgevonden in één van de units in het centrumplan. Alles is nog in een pril stadium, maar misschien vestigt zich nog wel een ondernemer in Grootegast.”

Als de Grootegaster ondernemers willen overleven moeten ze zich meer toe gaan leggen op service, is zijn de mening. “Ik geef ook les op een hogeschool en wat wij uit de boeken halen is dat het de komende jaren om de gezelligheid gaat. In de Lidl in Leek zie je bijvoorbeeld dat er warme broodjes in de winkel verkocht worden. Dat wordt goed gewaardeerd door de klanten. Als ondernemers moeten we ons meer ‘in the picture’ zetten. Geen soloacties, maar samen er tegenaan gaan.”

Van Laten heeft een goed gevoel voor 2013, maar daarbij ook een waarschuwing. “Dat goede gevoel kan zomaar omslaan als we er niet met z’n allen voor blijven gaan. We moeten inzetten op de Hoofdstraat, maar de winkels aan de Rondweg niet vergeten.” Van Laten vertelde dat deze ondernemers de komende maanden mogelijk een eigen etalage krijgen in nog niet verhuurde delen van het centrumplan. “Het licht moet weer gaan branden in Grootegast!”

Primera

Volgens de planning opent in april de nieuwe Primera in het centrumplan van Grootegast. “Met een grote winkeloppervlak willen we de Primera meer op de kaart zetten. Ook komt het postkantoor bij ons in de winkel,” vertelt eigenaresse Dora van Wijk. “Deze komt achterin in een speciale kubus, zodat mensen met voldoende privacy hun dingen kunnen regelen.” Ook wil Van Wijk het assortiment groter maken. Er wordt daarbij ingezet op de cadeaukaart en boeken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here