Het Schierste Verhoal 2013 op zoek naar beroepen en ambachtslieden

0
89

WESTERKWARTIER – Net als vorig jaar organiseert Stichting Mien Westerkwartier een schrijfwedstrijd voor nieuwe vertelverhalen. Dit jaar is het thema ‘Beroepen en Ambachtslieden’ en daarom het verzoek om een mooi verhaal te schrijven over een bijzonder beroep of een merkwaardige beroepsbeoefenaar uit het Westerkwartier. De afgelopen 50 jaar zijn er natuurlijk heel wat beroepen verdwenen zoals de lanteernaansteker of de pietereulieboer, maar men kan ook denken aan een beroep in de toekomst. Misschien ligt de basis van uw verhaal wel in de straatzanger Jan de Roos, die ook deze streek bezocht of vellenkoopman Jan Hepkes Wouda, die vanuit t Fean graag naar het Westerkwartier kwam. Het gaat opnieuw om verhalen die specifiek geschikt zijn als vertelverhaal en ze zullen worden gebruik door de vertellers van het vertelcollectief ‘Kom op Verhoal’, die in deze regio actief zijn. De inzending moet vóór 1 april 2013 in bezit zijn bij Mien Westerkwartier en kan worden gemaild aan info@mienwesterkwartier.nl. Het verhaal moet een duidelijke link hebben met het Westerkwartier. Het mag in de streektaal of in het Nederlands geschreven zijn en als het verhaal verteld word, mag het niet langer duren dan een kwartier (per A4 is ongeveer 5 vertelminuten).

Na de uiterste inzenddatum 1 april 2013, buigt een deskundige jury van schrijvers en vertellers zich over de verhalen om de mooiste te selecteren. In mei wordt tijdens een selectie-avond bekend gemaakt, welke verhalen gekoppeld worden aan de diverse vertellers. In het najaar wordt dan een vertelavond georganiseerd, waarbij het Schierste Verhoal uit de bus zal komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here