Kunstbedrijven strikt Ernst Daniël Smid

0
38

ZUIDHORN – Kunstbedrijven Westerkwartier heeft een bijzonder project opgevat: de uitvoering van de ‘Carmina Burana’ in het Westerkwartiers. “De oorspronkelijke versie is in het Latijns en Oud-Duits. Alie de Vries heeft voor ons de Nederlandse vertaling van Willem Wilmink, vertaald in het Westerkwartiers. Kijk, qua klassieke muziek spreekt Orff bij de jeugd het meest tot de verbeelding. We kunnen wel weer voor de zoveelste keer het origineel opvoeren, maar waarom niet wat anders?” aldus Roelf Postma een aantal weken geleden. Toen al sprak hij uit dat deze coöperatie van zelfstandige muziekdocenten druk bezig was een grote naam te strikken om mee te werken aan dit unieke project. En dat is gelukt.

Niemand minder dan Ernst Daniël Smid is vastgelegd om zijn medewerking te verlenen. Deze zanger zal vier baritonsolo’s voor zijn rekening nemen. “Ja, we zijn zeer verheugd”, laat Roelf blij weten. Ernst Daniël zal ook mee gaan oefenen, maar dit zal waarschijnlijk pas in de laatste week zijn. Iedereen die dat mee wil maken, kan zich nog altijd aanmelden voor het speciale projectkoor wat gevormd wordt. De audities zijn zaterdag in het Cultureel Centrum in Zuidhorn. Maar ook mensen die hier niet bij kunnen zijn, worden van harte uitgenodigd zich aan te melden. “Er zijn nu ongeveer dertig mensen aangemeld, maar daar kunnen sowieso nog wel vijftig bij”, vertelt Roelf enthousiast. “We merken dat sommigen zich laten weerhouden door het X-factor idee, ze zijn bang alleen op de stip te moeten staan. Maar dat valt wel mee hoor, de audities zijn gewoon in groepjes.”

De auditie start zaterdag om 9.00 uur. Het projectkoor heeft haar eerste repetitiedag op zaterdag 26 januari en repeteert tot aan de uitvoeringen elke laatste zaterdag van de maand. De uitvoeringen vinden plaats in de activiteitenweek van Kunstbedrijven, op 18, 19 en 20 juni. Opgeven kan bij docent en dirigent Roelf Postma, via de site www.kunst-bedrijven.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here