Lianne van der Wier en Anniek Postema winnen compositiewedstrijd

0
161
doezum winterconsert 1

DOEZUM – Stichting Muziekonderwijs Grootegast is bijna aan het einde van haar jubileumjaar. Afgelopen zondag werden tijdens het één-na-laatste winterconcert de winnaars van de compositiewedstrijd bekend gemaakt. In een volle Vituskerk te Doezum voerden alle deelnemers eerst vol overgave hun stuk uit. Let wel: we hebben het hier over kinderen rond de tien jaar. Heel terecht werden ze dan ook allemaal door voorzitter van de jubileumcommissie Jannie Westra in het zonnetje gezet. Zij overhandigde de jonge ‘componisten’ een tasje met daarin een deelname-certificaat en een schrijfset, dit voor hun enorme inzet! De winnaar van de jongste groep is Lianne van der Wier (bugel) geworden met Winterlied en de winnaar van de gevorderde groep is Aniek Postema (piano) geworden. Zij schreef ‘Voor Moppie’. Deze dames ontvingen elk een bon voor aanschaf van bladmuziek. Overigens stonden niet alleen de deelnemers op het podium. Ook de docenten speelden mee. Zij sloten gezamenlijk af met Carnival der Dieren. Volgende week zondag is het allerlaatste winterconcert. Dit begint om 16.00 uur in het BaronTheater.

doezum winterconsert 2

doezum winterconsert 3

doezum winterconsert 4