Nieuwbouw De Marren keurig op schema

0
36
Leens nieuwe winkelcentrum-1

LEENS – Tevredenheid alom op het Hogeland. Leens krijgt een prachtig nieuw winkelcentrum, waarvan de bouw keurig op schema ligt. Als moeder natuur geen roet in het eten gooit, zal in de opening in het voorjaar plaatsvinden. “Zowel de gemeente als Leyten liggen op schema om dan open te gaan”, bevestigt Arjan Dijkstra, verantwoordelijk ambtenaar.

Aan de gemeente de taak om de openbare ruimte aan te passen. “Er komt nu een groot winkelcentrum waar dat er eerst niet was, dus er moesten in elk geval veel parkeerplaatsen aangelegd worden”, vertelt Dijkstra. “We verwachten dat de meeste mensen met de auto naar het winkelcentrum zullen gaan. Er moest daarom ook worden gekeken naar de toegangswegen en plek voor de vrachtwagen om bijvoorbeeld te lossen. Het gebied moest geheel op de schop en dat betekent nogal wat.” Inmiddels zijn de werkzaamheden in een vergevorderd stadium. Werkzaamheden aan de Breekweg, Hoofdstraat en R. Ritzemastraat is inmiddels afgerond. “Alleen de bestrating om het winkelcentrum zelf moet worden aangepakt. Ja, de overlast is voor de inwoners inderdaad wel voorbij.”

De gehele bovenverdieping zal bezet worden door de Zonnehuisgroep. Bewoners uit het Asingahof in Ulrum zullen daar hun intrek nemen. De benedenverdieping is nog niet geheel bezet. Zeker is dat de Jumbo en de Aldi daar hun intrek zullen nemen. “Er was ook sprake van de Henk ten Hoor, maar deze is failliet gegaan”, aldus Dijkstra. Zicht op een nieuwe huurder heeft hij niet. “Dat ligt bij Leyten. Het is hun gebouw en dus ook hun verantwoordelijkheid dat het vol komt.”

Taco Berg, werkzaam bij Leyten, kan meer duidelijkheid verschaffen. “Het belangrijkste is op dit moment dat beide supermarkten definitief zijn. Daarmee is de basis goed gelegd. Er zijn nog altijd gesprekken met meerdere drogisterijen. We verwachten wel dat dit het type winkelcentrum is, waar zo’n winkel perfect past.” Er is volgens Berg animo genoeg. “We zijn ook met andere partijen in gesprek. We hopen dat alles nog voor de opening op zijn plek valt. Eind februari zullen de winkels afgebouwd zijn, daarna moeten ze nog ingericht worden. We verwachten dat medio april de eerste winkels open gaan.”

De Marren lijkt in elk geval een aanwinst voor het dorp. “Het signaal dat wij horen is alleen maar positief”, bevestigt Dijkstra. Ook voorzitter van de handelsvereniging Leens, Jan Ekster, beaamt dit. “Volgens mij zijn al onze leden positief. We zien de opening met spanning en juichend tegemoet.” Op de vraag of zij De Marren als een impuls zien antwoordt hij van wel te denken. “We hopen en gaan ervan uit dat we meer consumenten naar Leens trekken. Je kan elkaar versterken. Ook concurrentie is gewoon goed. Dan heeft de consument wat te kiezen en je houdt ze tenminste in het dorp.” Van overlast van de werkzaamheden tot nu toe, wil Ekster niet spreken. “Het gaat allemaal in goed overleg. Een klein beetje overlast heb je altijd, maar tot nu toe hebben zowel de gemeente als de aannemer dat goed weten te beperken.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here