PvdA Achtkarspelen wil compensatie voor re-integratiekosten

0
66

DROGEHAM – De PvdA-fractie in de gemeenteraad van Achtkarspelen heeft afgelopen week schriftelijke vragen gesteld aan het college. In een brief vraagt de fractie zich af of de gemeente Achtkarspelen ook miljoenen gekregen heeft ter compensatie van verschillende re-integratieprojecten in de gemeente.

“De gemeenten Leeuwarden en Smallingerland hebben miljoenen gekregen ter compensatie, maar ik heb geen idee of wij ook geld hebben gehad,” zegt raadslid Theun Nicolai. “Wij hopen dat ook wij recht hebben op een compensatie voor onze inzet om mensen met een uitkering weer aan het werk te krijgen. Het gaat daarbij om aanzienlijke bedragen. Een financiële meevaller zou in deze tijden mooi zijn.”

Als de gemeente Achtkarspelen het geld nog niet ontvangen heeft vindt Nicolai dat er alsnog achteraan gegaan moet worden. “In dat geval is er geen groter belang dan dat van Achtkarspelen,” stelt hij. “Het zou mooi zijn als we het geld kunnen krijgen. We kunnen dat dan bijvoorbeeld investeren in Radarwerk om hun iets ruimer in de financiële middelen te zetten.” De gemeente Achtkarspelen is momenteel bezig met het uitzoeken van de vraag. Binnen een maand moet er een antwoord zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here