Werkzaamheden Oostersingel maart van start

0
73
Oostersingel Dokkum

DOKKUM – Van maart tot en met juli 2013 zullen er in Dokkum aan de Oostersingel werkzaamheden plaats vinden om het gebied te herinrichten. De plannen die hiervoor gemaakt zijn door een werkgroep, bestaande uit de Ondernemersvereniging Dokkum, inwoners van de straat en de wijkraad binnenstad, zijn goedgekeurd door de gemeenteraad. Het benodigde bedrag voor de werkzaamheden, een miljoen euro, is inmiddels beschikbaar gesteld door de gemeenteraad.

De voormalige Oosterkerk en het Damgebouw, waar vroeger een school in gevestigd was, zijn reeds gerenoveerd en omgebouwd tot een woonvorm voor de J.P. van der Bentstichting. Nu deze werkzaamheden afgerond zijn kan er een begin gemaakt worden aan de herinrichting van de Oostersingel, waar de woonvorm aan staat.

Waar er nu nog scheef geparkeerd wordt aan de Oostersingel zullen de nieuwe parkeerplaatsen parallel aan elkaar komen te liggen. Om ongeveer evenveel parkeerplaatsen te kunnen houden wordt de rijbaan versmald. Ook zal het verkeer voortaan in een richting geleid worden. Naast de vernieuwde parkeerplaatsen zullen er op verschillende plaatsen aan de straat fietsstallingen geplaatst worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here