Wie beet Thomas bijna dood?

1
83
aangevallen hond

Eigenaar en politie zijn op zoek naar goudbruine middelgrote hond

ZUIDHORN – Het is vrijdagavond 7 december als Brian Meijer met zijn hond Thomas een rondje maakt door zijn woonplaats Zuidhorn. Als hij rond 19:00 uur bij het bruggetje aan de Brilweg komt verschijnt vanuit het niets ineens een grote hond. Hij springt op Thomas en bijt hem in zijn nek. Pas later merkt Meijer wat er gebeurd is. Het baasje wil nu samen met zijn moeder en de politie in contact komen met de eigenaar van de aanvallende hond.

Thomas’ grootste vriend is zijn baasje Brian Meijer. Regelmatig loopt het duo een rondje door het dorp. Thomas is een husky met een aardig temperament. Toch is hij goed getraind en gaat hij altijd keurig op de grond liggen als een andere hond nadert. Zo ook op 7 december als het tweetal een rondje door het dorp loopt. “Ineens kwam vanuit het donker een middelgrote hond met een fietslampje om zijn nek aanrennen. Thomas ging liggen en de andere hond dook bovenop hem. Ik had zo snel niet door wat er gebeurde en pas later merkte ik bij een lantaarnpaal dat hij een enorme wond in zijn nek had.”

Meijer belde zijn moeder Margriet van der Laan die het tweetal meteen kwam ophalen. “Thomas heeft veel witte vacht, maar toen we bij de dierenarts kwamen was hij helemaal rood.” Eerst hoopten moeder en zoon dat de wond vanzelf zou herstellen, maar toen dat niet gebeurde moest de hond onder het mes. Hoewel de plaatselijke dierenartsen volgens Van der Laan goed werk verricht hebben, liepen de kosten wel op. De teller staat op ruim € 600,-. Van der Laan: “Denk daarbij aan alle injecties, medicijnen en de operatie.” Inmiddels is de wond goed herstelt, maar heeft Thomas nog wel angst om langs het bruggetje te lopen. “Hij sluipt langs de plek omdat hij bang is om weer aangevallen te worden,” vertelt Meijer.

Meijer en Van der Laan hopen nu in contact te kunnen komen met de baasjes van de hond om de zaken te regelen. Meijer: “Nadat Thomas gebeten was heb ik nog wel even met de mensen gepraat, maar later kwam ik er pas achter dat hij zo bloedde. Ik weet niet hoe de mensen heten en ook niet waar ze vandaan kwamen.” Van der Laan vult aan: “Als we weten wie de eigenaren zijn kunnen we het via de verzekering afhandelen. Ook is het belangrijk dat die mensen weten dat ze hun hond moeten aanlijnen.”

Concreet is de familie op zoek naar een middelgrote hond met een goudbruine kleur, die als halsband een fietslichtje draagt. Meijer: “Het lijkt een beetje op de kleur van een Golden Retriever, maar zo’n hond was het niet.” De baasjes van de hond kunnen zich melden bij de politie in Zuidhorn. Mensen die weten wie zo’n hond heeft kunnen zich daar ook melden. Anoniem melden kan bij de dierenarts aan de Wilheminalaan in het dorp.

 

1 REACTIE

  1. You cаn certainly see your skills in thе article you write.
    The world hopes foг even more passionate wгiters like
    you wh᧐ aren’t afraid to say how they believe. Aⅼways follow your heart.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here