Harm Post moet haven Lauwersoog vlot trekken

0
106

LAUWERSOOG – Harm Post wordt de nieuwe directeur van de haven van Lauwersoog. Hij volgt daarmee Wim Woudstra op, die vorige week ontslagen is. Volgens wethouder en commissaris Harm Evert Waalkens miste het vertrouwen in Woudstra om verder met hem te gaan. Aan Post is het nu de taak om een havenvisie te schrijven, waarin plaats is voor zowel de visserij als het toerisme.

De aanstelling van Post zal tijdelijk zijn. Binnen enkele maanden moet hij komen met een visie over de toekomst van de haven. Dat Post nu deze taak krijgt en niet Woudstra is niet hoe de gemeenten als aandeelhouders het verwacht hadden. “Hij had ook een andere route kunnen kiezen. Dit is allemaal niet zo leuk,” zegt Waalkens (PvdA). Volgens hem staan de aandeelhouders wel unaniem achter het besluit om nu Post voor enkele maanden in te huren.

Dat Post ook directeur van Groningen Seaports is, maakt volgens Waalkens niks uit. “Er is geen sprake van concurrentie omdat de havens zich op hele andere dingen richten. In de Eemshaven gaat het om de energie en hier om de visserij.” Volgens Waalkens moet Post in staat zijn om een nieuw plan voor de haven te schrijven. In deze Havenvisie 2013-2017 moet komen te staan wat er in de komende jaren moet veranderen om de haven er nog beter voor te laten staan. “We kunnen daarbij de expertise en power van Harm Post goed gebruiken.”

Wat de tijdelijke klus van Post de haven gaat kosten wil Waalkens niet zeggen. “Het gaat er niet om wat het kost, maar om wat het oplevert. We hebben goede afspraken kunnen maken en zowel Harm Post als de haven schieten daarbij niet tekort. Wij zijn ervan overtuigt dat dit meer oplevert dan het kost.” Wanneer alle ondernemers akkoord geven wil Post zo snel mogelijk aan het werk. Waalkens: “We hebben enige vertraging opgelopen. Iedereen heeft zijn zure plas gemaakt, dus nu kunnen we vooruitkijken.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here