Kunst te Gast moet naar een hoger plan getild worden

0
114
Zuidhorn kunst aan de gast

Informatieavond donderdag 24 januari

ZUIDHORN – De Gast in Zuidhorn als domein van experiment en fantasie, zo ziet de organisatie het festival ‘Kunst te Gast’ voor zich. Geert Drion en Marijke van der Woude, wonend aan De Gast 29, Margot Brekelmans, Hoofdstraat 37, Ben van Deel, De Gast 22, en Willem Wessels willen het festival nieuw leven inblazen en vooral naar een hoger plan tillen.

“Het is de bedoeling dat het een stuk groter en ambitieuzer wordt dan in het verleden”, vertelt Geert Drion over de plannen met het festival. “In totaal zijn er geloof ik vijf edities georganiseerd, en hoewel het altijd heel charmant was, van huis naar huis kuieren en kunst bewonderen, willen we het festival nu naar een hoger plan tillen. Wij hebben het gevoel dat als je deze plek en dit dorp koppelt aan kunst van nationaal niveau, er een heel interessant en uniek festival kan ontstaan.” Het is de bedoeling dat ‘Kunst te Gast’ het ene jaar in het teken van kunst zal staan en het volgende jaar in het teken van jazz. Op 1 juni van dit jaar wil de organisatie starten met de beeldende kunst.

Op donderdag 24 januari wordt er om 19.30 uur een informatieavond georganiseerd in het Cultureel Centrum Zuidhorn. “We willen dat het festival van het hele dorp wordt en daarom nodigen we iedereen uit om mee te denken.” Er worden ook nog vrijwilligers en ambassadeurs gezocht. Wethouder Fred Stol zal de avond openen. Aanmelden kan via mvdwoude@ziggo.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here