Presentatie documentaire en boek in Visserijmuseum Zoutkamp

0
94

ZOUTKAMP – Het Visserijmuseum in Zoutkamp is zaterdag 26 januari een plek van feestelijke gelegenheden. Om 15.30 uur zal hier de documentair ‘Het Reitdiep’, waarin schrijver en gedachtenreiziger Mohammed Benzakour u met ZK4 Albatros, het slingerende Reitdiep over vaart, in première gaan. De documentaire is een initiatief van Titia Oyevaar-Gaaikema Schuiringa die zelf aan het Reitdiep opgroeide. Na de vertoning van de documentaire, is de dvd in beperkte oplage beschikbaar, waarbij 1 euro van elke dvd ten goede zal komen aan de restauratie van Molen de David.

Aansluitend wordt het boek ‘Van Lauwerzee tot Dollard gepresenteerd’. In het kader van het project “Van Lauwerzee tot Dollard tou” is als onderdeel hiervan een boekje gemaakt waarin beknopt de geschiedenis van de visserij in Noord Groningen wordt beschreven. Het vormt naast de tentoonstelling, die op meerdere plaatsten in het kustgebied te zien is of te zien is geweest, een mooie inkijk op de geschiedenis van de Groniger kustvisserij en haar ontwikkeling.