Ulrums beeld ‘Queen’ uitgekozen voor verjaardagstentoonstelling Beatrix

1
191
Queen

ULRUM – Het beeld Queen van de uit Ulrum afkomstige Margriet Barends is uitgekozen voor een tentoonstelling ter gelegenheid van de 75e verjaardag van koningin Beatrix. De NOS en Paleis Het Loo organiseren deze tentoonstelling en riepen via de televisie iedereen op om een werk in te zenden met koningin Beatrix als onderwerp.

Een jury bestaande uit Jan des Bouvries, Sascha de Boer en Marieke Spliethoff selecteerden uit meer dan 2000 inzendingen 68 werken voor de tentoonstelling. Deze worden samen met zeven portretten uit de collectie van Paleis het Loo van onder anderen Marte Röling, Jeroen Henneman en Andy Warhol, in Paleis het Loo tentoongesteld. De tentoonstelling wordt op 30 januari door oud minister president van Agt geopend en is vanaf 31 januari, de verjaardag van Koningin Beatrix voor het publiek geopend. De expositie duurt tot 20 mei.

Margriet Barends in Ulrum is iedere eerste zondag van de maand te bezoeken. Zij is één van de deelnemers van atelierroute 99. Zie ook www.margrietbarends.com of www.route99.nl

1 REACTIE

  1. Hi there, You have done an incredible job. I’ll definitely digg it and personally suggest to my friends. I am sure they will be benefited from this site.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here