Vrouwen breien mutsjes voor Centraal-Azië

0
110
Buitenpost - filmpje 3

BUITENPOST – In hobbywinkel Haagen Hobby werd woensdagmiddag vlijtig gebreid door een viertal dames. Voor Save the Children zijn een flink aantal vrouwen in Noordoost Friesland al een tijdje mutsjes aan het breien. De mutsjes gaan naar Kirgizië en Tajikistan waar deze worden uitgedeeld aan ouders die hun kinderen inschrijven na de geboorte. In deze landen is het inschrijven van kinderen een groot probleem omdat het inschrijven geld kost. Worden de kinderen wel ingeschreven hebben ze recht op onderwijs en gezondheidzorg. Save the Children wil door middel van het uitdelen van de mutsjes ouders stimuleren om wel hun kinderen in te schrijven. Bij Haagen Hobby werden twee jaar geleden ook al mutsjes gebreid en ingeleverd. Toen gingen de mutsjes naar India. ‘Dit jaar zijn we later begonnen met breien, dus zullen het wat minder mutsjes worden. Twee jaar geleden konden we vijfduizend mutsjes opsturen,’ aldus Greetje Haagen. Nog tot eind februari kunnen babymutsjes ingeleverd worden bij de hobbyzaak.

Buitenpost - filmpje 1

Buitenpost filmpje 4

Buitenpost - filmpje 2

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here