Achtkarspelen gaat asbest uit scholen halen

0
63

Kwart ton beschikbaar voor acute problemen

BUITENPOST – Scholen die de komende tijd gerenoveerd worden of waar geklust wordt, zullen ontdaan worden van asbest. De gemeente Achtkarspelen heeft € 24.934 beschikbaar gesteld voor directe problemen. Zo zullen de Saad in Augustinusga, Merlettes in Kootstertille, Lichtbron in Buitenpost en Reinboge in Twijzelerheide binnenkort onder handen worden genomen.

Het weghalen van het asbest is het gevolg van een besluit van voormalig staatssecretaris Joop Atsma (CDA) van Infrastructuur en Milieu. Hij stelde dat scholen binnen een jaar een overzicht moesten maken van de knelpunten. Deze knelpunten zijn nu boven tafel gekomen, waarop de gemeente Achtkarspelen geld beschikbaar stelde om de problemen op te lossen. Wethouder Marten van der Veen (FNP): “Bij een verbouwing worden de problemen in één keer meegenomen. Binnen de gemeente zijn een aantal van dit soort situaties en die gaan we nu aanpakken.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here