Dit jaar duidelijkheid over toekomst N358

0
84

LEEUWARDEN – Uiterlijk aan het einde van het jaar moet er duidelijkheid komen over de toekomst van het zuidelijke deel van de N358 tussen Surhuisterveen en de A7, dat zegt gedeputeerde Sietske Poepjes (CDA). Achter de schermen wordt door verschillende gemeenten en andere belanghebbenden gesproken over de toekomst van de weg, nadat er zeer veel negatieve reacties binnenkwamen op het nieuwe ontwerp. ‘Alles is bespreekbaar,’ zei de gedeputeerde vorige week. Dat kan volgens haar betekenen dat het gehele plan van tafel gaat. Zelf zegt ze niet geschrokken te zijn van de vele reacties. ‘Je weet gewoon dat het in een democratie zo kan gaan. Wij komen met een plan en je weet dan dat anderen daar iets van kunnen vinden. Je moet er niet per definitie vanuit gaan dat er alleen maar gejuich komt.’ Volgens Poepjes is het goed dat er nu opnieuw naar de plannen gekeken wordt. ‘De weg moet de eerste 30 tot 40 jaar weer meekunnen. Dat kun je niet zomaar op een vrijdagmiddag op de achterkant van een bierviltje uittekenen.’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here