Dorpsvisie Westernieland 2012-2022

1
81
dorpsvisie Westernieland

“Dát is wat een dorp als Westernieland moet uitstralen”

WESTERNIELAND – De dorpsvereniging van Westernieland heeft de Dorpsvisie 2012-2022 officieel gepresenteerd afgelopen week. Trots toont voorzitter van de dorpsvereniging, Sientje Huisman, het eerste exemplaar. Nu de gemeente De Marne meer over wil laten aan de inwoners, vond het dorp het nodig een visie vast te leggen. Vooral de veranderende bevolkingssamenstelling heeft gevolgen voor de toekomst. In 2010 is een werkgroep begonnen aan de visie, welke uiteindelijk na het voeren van keukentafelgesprekken, het organiseren van thema-avonden en met medewerking van studenten van de Hanzehogeschool er nu echt ligt.

Bij het vaststellen van deze rode draad voor de komende tien jaar is vooral gekeken naar de leefbaarheid. De verkeersveiligheid, het wonen en de woonomgeving, en de speeltuin en recreatiemogelijkheden kwamen als prioriteit naar voren uit het gedane onderzoek. “De invalshoek is verbetering van de leefbaarheid en verfraaiïng van de leef- en woonomgeving”, aldus het document. Herinrichting van de wegen bijvoorbeeld, zal niet alleen een verkeersveiliger straatbeeld opleveren, waarbij te denken valt aan het terugdringen van het hard rijden en minder zwaar verkeer door het dorp, maar zal ook de omgeving ten goede komen, waarbij men kan denken aan minder auto’s die op het trottoir parkeren. Actiepunten ten opzichte van het wonen en de woonomgeving spitsen zich voornamelijk toe op de krimpsituatie en de vergrijzing. Een belangrijk punt is het Addingapark, een plek waar alle bevolkingsgroepen gebruik van kunnen maken. Een speciale werkgroep werkt aan het realiseren van de speeltuin als onderdeel van dit Addingapark. Met de presentatie van deze visie is het werk nog niet klaar, maar er ligt nu wel een duidelijk streven. “Welbehagen en tevredenheid met de leefomgeving, dat is wat een dorp als Westernieland moet uitstralen.”

1 REACTIE

 1. Hey there I am so thrilled I found your webpage, I really found you by accident, while I was browsing on Digg for something else, Anyhow
  I am here now and would just like to say thanks for
  a fantastic post and a all round exciting blog (I also love the theme/design), I don’t have time
  to go through it all at the minute but I have bookmarked it
  and also included your RSS feeds, so when I have time I will be back to read much more,
  Please do keep up the fantastic jo.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here