“Gemeenteraden moeten regionaal denken en handelen”

0
60

Burgemeester Bearn Bilker (CDA):

KOLLUM – Gemeenteraden moeten regionaal gaan denken en handelen, dat is de boodschap die burgemeester Bearn Bilker (CDA) afgelopen week meegaf in zijn ‘kollum’ op de website van de gemeente. Volgens Bilker volgen veranderingen zich razendsnel op.

“Je moet je dus als gemeente steeds afvragen: wat kan de burger van ons verwachten en hoe moeten we dat realiseren. Tal van nieuwe taken komen er bij, maar dat niet zozeer, meer taken vragen steeds meer verfijning, deskundigheid en vooral kwaliteit.Dat kun je als kleine gemeente allemaal niet doen.” Om de problemen wel op te lossen moeten gemeenteraden volgens hem meer regionaal gaan denken. “Omdat het dan juist gaat om sociaal-economische ontwikkelingen,die van belang zijn voor het wel en wee van de eigen gemeente. Alle komende discussies zullen in dat licht moeten worden bekeken.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here