Kees Schoon

0
924
MMH Den horn Kees Schoon-1

Voorzitter Vereniging voor Dorpsbelangen Den Horn

“Eigenlijk uit frustratie is Dorpsbelangen begonnen met het project om de ijsbaan te vernieuwen. Op de ijsbaan die er lag, moest relatief veel water, waardoor het ijs vaak pas na drie à vier nachten dik genoeg was om te schaatsen, terwijl daarna juist de dooi weer inviel. Er groeiden hier kinderen op zonder te leren schaatsen. Een clubje enthousiastelingen heeft toen een plan opgevat, wat begon met het verharden van een stuk ijsbaan, maar inmiddels is uitgegroeid tot de renovatie van het gehele sportcomplex. Het is echt een totaalplan geworden. Er komt een verharding, waarop als het geen schaatsweer is, kan worden gebasketbald of gevoetbald, er komt een grote berg met glijbaan, waar kinderen in de winter vanaf kunnen sleeën. Daarnaast komt er een vijver met rotsenpartij, een grote zandbak met waterpomp, een jeu-de-boulesbaan, een hangplek voor de oudere jeugd, een berging welke ook voor koek en zopie gebruikt kan worden en de huidige speeltuin wordt geïntegreerd. Dus elk bedrag, zoals de duizend euro die wij onlangs toegekend kregen omdat we uitgeroepen zijn tot Kern met Pit, is meegenomen. In totaal is het een aardige klus, begroot op 143.000 euro. Ja, dat hebben we helemaal rond. Naast subsidies van Leader, de provincie en de gemeente, zullen we zelf ook een groot bedrag inbrengen door zelfwerkzaamheid. Het draagvlak is gelukkig groot. Of het project door het hele dorp gedragen wordt? Daar hebben we wel ons best voor gedaan. We hebben uitgebreide voorlichting gegeven, iedereen kon zijn mening geven en kon aangeven aan welke klussen hij mee zou willen helpen. Ja, we zijn druk als dorpsbelangen. Ook het stoppen van de school, wat echt een grote domper was, heeft veel werk met zich meegebracht. Daarnaast zijn we bezig met visieontwikkelingen. We hopen ons ijsbaanproject voor de zomer af te ronden. Maar het leuke is, we hebben dit jaar al kunnen schaatsen. Den Horn was zelfs één van de eerste ijsbanen die open waren, nog voor de marathon van Noordlaren aan. De kinderen hebben lekker geschaatst en wij hebben daar met veel plezier en genoegen naar gekeken. Hier is het allemaal om begonnen en het werkt nu!”