Nawoord van Janny Reitsema:

0
99

“Mijn plannen om in Lutjegast een woon-/werk voorziening voor mensen met een beperking te beginnen, heeft een valse start gehad. Angst voor het onbekende heeft hierin een grote rol gespeeld. Iets wat ik goed kan begrijpen. Immers, je moet er maar vertrouwen in hebben, in de goede bedoelingen van een ander en dan ook nog eens naast je deur zonder dat je er een beeld van kunt vormen. Destijds hebben we de boerderij gekocht om de mooie plek en de mogelijkheden die het biedt om mensen op te kunnen vangen die dit nodig hebben. Het is een oude plek die het verdient om gebruikt te worden voor maatschappelijke doeleinden. Hierbij wetend dat de mensen in Lutjegast een goed en warm hart hebben en bereid zijn om iets voor een ander te willen doen. Voor nu hoop ik dat we het denken vanuit angst om kunnen buigen naar kansen en mogelijkheden. Dit om een kwetsbare groep mensen een veilige en rustige woonomgeving te kunnen bieden. Daarbij wordt de leefbaarheid van het dorp verhoogd, waardoor een win/win situatie kan ontstaan. Graag wil ik onze buren en dorpsgenoten vragen hun hart open te zetten voor deze mensen en samen met ons het vertrouwen te hebben in een mooie samenwerking met kansen voor iedereen! Om een goed beeld te kunnen krijgen, zijn mensen altijd welkom op De 4 Elementen in Stroobos waar bewoners en personeel u met open armen zullen ontvangen.”