Sieberen Bosma

0
111
Zwagerbosch - man met de hamer

Uitvaartvereniging ‘De Laatste Eer’

‘Als je jong bent denk je vaak nog niet na over wat er moet gebeuren als je er niet meer bent. Over hoe je je uitvaart wilt hebben en wat daar allemaal bij komt kijken. En dat is heel begrijpelijk, want niemand vind het leuk om na te denken over de dood, zeker als dat voor je gevoel nog heel lang gaat duren. Zodra er iemand overleden is komen wij in actie, dan staan wij als vereniging de familieleden en andere nabestaanden van de overledene bij. Op zulke momenten komt er zoveel op de nabestaanden af, terwijl zij eigenlijk alleen maar bezig willen zijn met hun verdriet en afscheid nemen. De uitvaartbegeleider van onze vereniging staat de familie bij met adviezen. Dat kan gaan over het financiële plaatje, maar ook over mogelijke sprekers, of wat er mogelijk is qua kist. Daarnaast hebben we een aantal vaste dragers die bij kunnen staan tijdens de uitvaart. Als voorzitter ben ik wat de verbindende factor tussen alle mensen die betrokken zijn bij de vereniging. Een keer per jaar hebben we een ledenvergadering, maar daar is het meestal niet zo druk. We zijn nou eenmaal niet een vereniging waar mensen zich direct bij verbonden voelen. Mensen vragen mij wel eens wat nou het nut is van het lidmaatschap van een uitvaartvereniging. Dat blijkt natuurlijk pas zodra er iemand overleden is. Wij zorgen ervoor dat de nabestaanden zich niet druk hoeven te maken over details, dat zij alle tijd hebben om zich bezig te houden met het afscheid. Het zou fijn zijn als mensen meer na zouden denken over hoe zij hun uitvaart willen zien. Dat maakt het voor familie een stuk makkelijker. Maar ik geef eerlijk toe, ik hoor zelf ook bij de mensen die dat het liefst nog een tijdje voor zich uit schuift.’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here