Voedselbank Achtkarspelen doet meer dan alleen voedsel uitdelen

9
131

ACHTKARSPELEN – Wanneer je klant bent van de Voedselbank heb je met meer problemen te maken dan alleen een lege voorraadkast. ‘Stel je voor, je kinderen worden uitgenodigd voor een verjaardagsfeestje. Dan moet er een cadeautje komen voor het kind dat jarig is. Als je maar moeilijk een cadeautje voor je eigen kind kunt kopen, is dat voor ouders echt verschrikkelijk. Ook wanneer je eigen kind jarig is wordt er van je verwacht dat je kind gaat trakteren op school. Dit is niet altijd mogelijk,’ aldus Auke Veenstra, vrijwilliger bij de Voedselbank in Achtkarspelen. ‘Gelukkig werken we samen met de Stichting Jarige Job, ouders krijgen in de week dat hun kind jarig is een extra pakket mee met daarin een cadeau voor het kind, traktaties voor op school en wat lekkers en feestelijks voor thuis.’

Voor ouders is niet alleen het voeden van hun gezin een probleem wanneer zij aankloppen bij de Voedselbank. Ook wanneer kinderen graag willen sporten is dit, vanwege hoge contributie en dure sportkleding, lang niet altijd mogelijk. De Voedselbank in Achtkarspelen gaat daarom kinderen van hun cliënten die behoefte hebben om te sporten aanmelden bij het Jeugdsportfonds. Het Jeugdsportfonds creëert sportkansen voor kinderen die vanwege ontbrekende financiële middelen niet deel kunnen nemen aan sportclubs- en verenigingen. Door middel van het betalen van contributie en sportkleding kunnen de kinderen dan toch sporten. Aanvragen bij het Jeugdsportfonds kunnen alleen gedaan worden door professionals uit de omgeving van het kind. Ouders kunnen zelf hun kinderen niet aanmelden voor het fonds. ‘Dit fonds kwam op ons pad terecht en zien wij als een aanvulling op het werk van de Voedselbank dat wij doen.’

De Voedselbank in Achtkarspelen bestaat inmiddels bijna vier jaar en er maken 73 gezinnen gebruik van de voedselpakketten. Een keer in de twee weken wordt er een hele vrijdag hard gewerkt door een deel van de 35 vrijwilligers om de voedselpakketten met zorg samen te stellen voor de klanten. Problemen met de toevoer van eten heeft de Voedselbank in Achtkarspelen vooralsnog nog niet. ‘Wij krijgen van een bakker uit de buurt elke twee weken meer dan honderd broden die de bakker extra bakt, speciaal voor de Voedselbank. Ook is er een supermarkt in de buurt die structureel een heleboel spullen doneert. In de decemberperiode is er een heleboel spul uit kerstpakketten door particulieren gebracht. Voorlopig hebben we nog genoeg eten om iedereen te kunnen voorzien van een pakket. Het is afwachten hoe dat in de naaste toekomst zal gaan.’

Al met al wordt het initiatief van de Voedselbank in Achtkarspelen breed gedragen. ‘Een tijdje geleden deden we in de dorpskrant een oproep voor plastic zakken. We hebben nu een hok vol.’

9 REACTIES

 1. I like the valuable information you provide in your
  articles. I will bookmark your weblog and
  check again here regularly. I am quite sure I will learn lots of new stuff right here!
  Good luck for the next!

 2. My brother recommended I might like this website. He was entirely right.
  This post actually made my day. You can not imagine just how much time I had spent for this information! Thanks!

 3. Excellent post. I used to be checking constantly this weblog and I am impressed!
  Extremely useful information particularly the remaining
  section 🙂 I deal with such info much. I used to be seeking
  this certain information for a long time. Thank you and good luck.

 4. Hey There. I found your blog using msn. This is a
  really well written article. I will be sure to bookmark it and come back to
  read more of your useful info. Thanks for the
  post. I’ll certainly comeback.

 5. Great post. I was checking constantly this blog and I am impressed!

  Very helpful info specifically the last part 🙂 I care for such information a lot.
  I was looking for this particular information for a long time.

  Thank you and good luck.

 6. I was wondering if you ever considered changing the page layout of your site?
  Its very well written; I love what youve got to say.
  But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it better.
  Youve got an awful lot of text for only having one
  or two images. Maybe you could space it out better?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here