Angelika Steiner – Bilker

0
38
VEENKLOOSTER - Angelika Steiner Bilker opening expositie

Zaterdagmiddag was een bijzonder moment voor meerdere personen. Angelika Steiner-Bilker, de echtgenote van burgemeester Bearn Bilker van Kollumerland c.a., opende de expositie ‘Over uilen, bomen en andere zaken’ in Galerie Noordvleugel in Veenklooster. In deze expositie is werk te zien van de kunstschilder Paul Christiaan Bos en etser Reinder Holman. Voor mevrouw Steiner-Bilker was het een bijzonder moment omdat zij voor het eerst in het Nederlands een toespraak hield. Voor Paul Christiaan Bos was het eveneens een bijzonder moment. Een aantal maanden geleden raakte hij gewond bij een auto-ongeluk waardoor hij sindsdien niet op volle kracht heeft kunnen schilderen. De expositie is dan ook zijn eerste sinds het ongeluk.

Mevrouw Steiner-Bilker roemde de beide kunstenaars om hun verfijnde schildertechnieken, hun kundigheid en het vermogen de natuur en omgeving zo goed over te brengen op doek.

‘Iedereen die echt kijkt naar de blik van de uilen zal zich verbazen over dat zoiets op papier mogelijk is.’ Aldus mevrouw Steiner – Bilker.

In de expositie is een doek van Paul Christiaan Bos opgenomen waaraan hij begonnen was voor zijn ongeluk. Ondanks dat deze nog niet afgemaakt is, is het doek bijzonder genoeg om toch tentoon te stellen. Bos hoopt dit doek later dit jaar alsnog af te kunnen maken. De tentoonstelling is tot 20 april aanstaande te bezichtigen van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here