De Marne stelt Douwe Hollenga aan als aanjager visserij

0
10
Hollenga en Waalkens te Lauwersoog

DE MARNE – Om de visserijbranche te stimuleren en te innoveren heeft de gemeente De Marne Douwe Hollenga per 15 februari aangesteld als aanjager visserij. Hij is consultant op het gebied van landbouw, visserij en natuur en heeft ruime ervaring opgedaan in zijn baan bij LTO Noord en als gedeputeerde bij de provincie Groningen.

Hollenga ziet de functie als een mooie uitdaging: “Met dit project krijgen de vissers de kans om in te spelen op veranderingen en om innovatie op te pakken. Ook hoop ik een brug te slaan tussen de vissers en de overheid. Zodat hun belangen goed worden meegewogen bij alle ontwikkelingen, zowel in Lauwersoog als op zee”. Wethouder Harm Evert Waalkens zegt verheugd te zijn met de aanstelling van Douwe Hollenga als aanjager.

Het aanstellen van deze aanjager visserij is één van de drie projecten waarmee de gemeente de innovatie in de visserij wil stimuleren. De projecten worden gefinancierd uit Europese subsidies. Er wordt ook nog een Programma van Eisen Inrichting Visserijhaven Lauwersoog opgesteld, waarin onderzocht wordt hoe de haven kan voldoen aan de eisen die de hedendaagse visserij er aan stelt. Daarnaast wordt het project ‘Koppelen van Visserij & Toerisme’ opgestart, waarin succesvolle combinaties tussen toerisme en visserij worden onderzocht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here