“Het moet meer diepgang hebben dan het dagelijkse praatje”

0
35
doezum dames van de koffieochtend

Koffieochtend in Grootegast bestaat al zeventien jaar

GROOTEGASTAl zeventien jaar komen tweemaal per jaar ruim honderd vrouwen samen in Grootegast om tijdens een gezellige ochtend met elkaar te praten over het geloof. Een ochtend die niet alleen voor christelijke dames bedoeld is, maar ook voor vrouwen die er wel eens kennis mee willen maken. Geen clubje voor enkel oude vrouwen, maar voor dames van alle leeftijden.

Het idee voor de koffieochtend ontstond zeventien jaar geleden toen een groepje vriendinnen een kijkje ging nemen bij een koffieochtend in Haren. Rennie Zuidersma vertelt: “Samen hebben ze toen een Bijbelstudie gestart bij iemand thuis. Later werd het

een koffieochtend in een zaaltje in Sebaldeburen, maar toen dat te klein werd verhuisden ze naar de Herberg.” Inmiddels is de groep in de Schaapskooi belandt; een zaal van de Goede Herder Kerk in Grootegast.

De dames komen overal vandaan. “We hebben ons altijd gefocust op vrouwen”, vertelt Zuidersma. “Ze komen uit een vrij grote regio. Het Westerkwartier, maar ook Groningen, Surhuisterveen en Surhuizum.” Volgens Zuidersma is de ochtend nodig. “De media biedt de vrouw veel aan op allerlei gebieden. Vaak gaat het in het leven om de carrière. Deze wereld wordt in tijdschriften op een bepaalde manier voorgesteld. Wij willen vanuit onze basis iets anders bieden. De ochtend moet bemoedigend zijn en meer diepgang hebben dan het dagelijkse praatje.” En elkaar ontmoeten is ook heel belangrijk.

“Vanuit de Bijbel levens en geloofsvragen beantwoorden, daar krijg je rust en liefde van. Wij proberen iets aan te bieden wat de mensen aanspreekt. We doen dat op een eigentijdse manier.” De spreekster voor 13 maart is Rina Niemeijer met als thema "Niet bemind toch geliefd". Zij heeft daar een boek over geschreven. Er is elke keer weer een andere spreekster of spreker met een ander thema. Daarnaast speelt gezelligheid een belangrijke rol. “We hebben een ‘creatafel’ met daarop allerlei leuke dingen. Na afloop krijgen de vrouwen iedere keer een bijzonder traktatie mee.” De volgende koffieochtend vindt op 13 maart plaats. Aanvang is 9:30 uur, maar de koffie staat al klaar vanaf 9:15 uur. Kinderopvang aanwezig.

Op de foto het bestuur van links naar rechts: Rennie Zuidersma, Thea Vogelzang, Baukje de Jong. Zittend Janneke van der Kruijt. Niet op de foto: Thea van der Wal en Ria van Sloten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here