Piet Adema bestscorende twitterende burgemeester uit de regio

0
9
Piet Adema 2011 1

REGIO – De burgemeesters van de gemeenten Achtkarspelen, Tytsjerksteradiel, Kollumerland c.a. en Dongeradeel scoren, net als hun overige collega’s in de provincie Fryslân slecht op de Burgemeester Twitter Index van Buzzcapture. Zij hebben het twittergedrag van alle burgemeesters van Nederland over de maand januari in kaart gebracht. Voormalig waarnemend burgemeester Piet Adema van Achtkarspelen scoort het beste van zijn collega’s. Hij verzond in totaal 75 tweets, ontving 29 replies en werd 21 keer geretweet. Ook maakt hij gebruik van hashtags; #Egypte, #Nunl, #ook8k en #Surhuisterveen zijn daar een aantal voorbeelden van. Burgemeester Marga Waanders van Dongeradeel scoort na Piet Adema het best, maar hoeft over haar prestaties niet naar huis te twitteren. Zij stuurde slechts 1 tweet de wereld in in januari. Toch kreeg zij 8 replies.

De huidige burgemeester van Achtkarspelen, Gerben Gerbrandy, is nog niet opgenomen in de Burgemeester Index, was dit wel het geval geweest dan had hij beter gescoord dan burgemeester Waanders. Hij twitterde in januari 4 berichten.

Collegaburgemeesters Bearn Bilker (Kollumerland c.a.) en Eric ter Keurs (Tytsjerksteradiel) scoorden op de index nog slechter vanwege het feit dat zij helemaal geen Twitteraccount rijk zijn.

Voormalig burgemeester van Achtkarspelen Tjeerd van der Zwan, huidige burgemeester van Heerenveen, doet het van alle burgemeesters van Fryslân het best op Twitter. Hij plaatste 173 tweets, ontving 105 replies en maakte

veelvuldig gebruik van relevante hashtags.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here