Succesvol Lassie Toverrock met verschillende muziekstijlen

0
11
HARDEGARIJP - Lassie Toverrock

HARDEGARIJP – Zaterdagavond werd een van de laatste feestjes in de Schalmei in Hardegarijp gehouden; Lassie Toverrock. Momenteel wordt druk gebouwd aan het nieuwe Multi Functionele Centrum (MFC) aan de Easteromwei. Het is de bedoeling dat dit gebouw voor de zomervakantie opgeleverd kan worden, zodat de Hameie, Schalmei en de Wissel vanaf september samen kunnen gaan.

Het festival Lassie Toverrock werd voor de tweede keer gehouden in de Schalmei. Het is de bedoeling dat dit festival jaarlijks terug komt, ook in het nieuwe MFC.

Het festival vond plaats in twee zalen, de foyer van het gebouw en de grote zaal. Op het festival waren bands en dj’s geprogrammeerd met verschillende muziekstromingen. Van ska tot hiphop en van rock tot techno. Daarnaast was er nog een ruimte ingericht voor Peter de Valsspeler, een goochelaar met vingervlugge (kaart)trucjes.

De aftrap van het festival werd gedaan door REKKER, een band die zijn oorsprong vindt in de regio Noord-Oost Friesland. In de foyer speelde niet veel later de hiphopformatie De Alliantie in samenwerking met Dj KrisiZ en Loewie. De Alliantie is afkomstig uit Zwolle en heeft inmiddels een eigen EP op de markt gebracht.

De optredens in de verschillende zalen wisselden elkaar af waardoor er niets gemist hoefde te worden van de verschillende optredens. De band No Mercy uit Vries speelde in de grote zaal stevige covers van onder andere Bob Dylan en Golden Earring. De zangeres liet met de dijk van een stem die ze heeft perfecte vertolkingen horen. Ook het publiek wist dit te waarderen, ondanks de ietwat matige podiumprestaties van de band.

In de foyer draaide het H-city Dj Team, bestaande uit de dj’s Barracuda, Bermuda B en Andy Lane een technoset. De heren begonnen al in de jaren ’90 met het draaien van technomuziek. Destijds hadden zij in de Ringo Bar in Veenklooster elke zondag een techno-avond.

In de grote zaal werden nog twee optredens verzorgd, het trio Del-Toros bracht een spetterend hardrockoptreden. De hoofdact van de avond was de Ska-coverband The Skadillics uit België. Hun repertoire bestaat uit ska-nummers uit de jaren ’80 van onder andere The Specials, Madness, Bad Manners, The Beat en The Selecter. De organisatie van het festival kijkt met tevredenheid terug op de festival.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here