Tjibbe Tilma

0
33
hantum tjibbe korfbal b

‘DTL is een belangrijke vereniging binnen het dorpsleven van de dorpen Hantum, Hantumhuizen, Hantumeruitburen en Hiaure. Een deze dorpen wonen ongeveer 800 mensen. Ons ledenaantal bedraagt iets meer dan 100 leden. Daaruit kan je concluderen dat één op de acht inwoners van deze dorpen lid is van onze vereniging.

De laatste jaren is DTL erg succesvol geweest. Het eerste team speelde de laatste vier jaar in de eerste klasse. Het is nog even afwachten, maar we vermoeden wel dat we dit jaar gaan degraderen. Eerste klasse is toch aan de zware kant. Wat dat betreft hebben we het de afgelopen jaren nog goed volgehouden.

Onlangs heeft het team vanuit de gemeente Dongeradeel de titel ‘Sportploeg van het jaar’ gewonnen. Na de uitreiking ben ik direct naar het team toe gereden die op dat moment aan het trainen was. De reacties waren erg enthousiast.

Niet alleen het eerste team doet goed mee op regionaal niveau, ook de andere teams scoren goed. De spelers zijn behoorlijk fanatiek. Momenteel hebben we een E-team dat behoorlijk talentvol is. Maar we doen er als vereniging alles aan om de kinderen geen prestatiedruk mee te geven. Het is voor ons enorm belangrijk dat de kinderen er plezier aan beleven. Daarom selecteren we bij de samenstelling van de teams ook puur op leeftijd, en niet op talent. We willen dat iedereen dezelfde kansen krijgt. Daarmee heb je de grootste kans dat de kinderen er ook lol in hebben.

Als voorzitter ben ik blij met hoe het momenteel gaat in de vereniging. We hebben drie commissies die verantwoordelijk zijn voor hun eigen taken, en dat gaat al twintig jaar heel goed op deze manier. Wel hopen we met het hele dorp nog op een multifunctioneel centrum. Hiermee zou de druk op vrijwilligers kleiner worden en kunnen we onze teams ’s winters in Hantum laten trainen, in plaats van in Ternaard. Jammer genoeg is een MFC financieel nog niet haalbaar, maar we doen als dorp ons uiterste best om hiervoor te strijden. Het draagvlak voor een MFC is heel groot.’

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here