Opende moet buigen voor Lycurgus; Koen Slik redt een punt voor Zuidhorn

0
14

STREEK – Het was een weer een gedenkwaardig winters weekend, waarin de KNVB de beslissing weer aan de consuls overliet. Door de bevroren toestand van de terreinen werden de meeste velden afgekeurd. Wel werden er tal van oefenwedstrijden gespeeld, waar dan vraagtekens bij gezet kunnen worden. Van de streekclubs kwamen zaterdag alleen Aduard (zie verslag elders) en Opende in competitieverband uit. Opende verloor op het kunstgrasveld van Lycurgus: 2-0. Zondag deelde Zuidhorn de punten met Harkstede, terwijl Kloosterburen ervan langs kreeg van VVK: 6-0.

OPENDE had de 2-0 nederlaag bij het hooggeklasseerde Lycurgus ingecalculeerd. "Kunstgras zijn de jongens niet gewend. Bovendien kon Lycurgus in de winter optimaal gebruik maken van het kunstveld. Dan weet je dat je van te voren al met 2-0 achter staat", vertelt trainer Wierd Kuipers, die niet ontevreden was over de verrichtingen van zijn ploeg. "Het was onze eerste echte wedstrijd. Lycurgus is een van de betere ploegen met veel voetbal en loopvermogen. We hebben daarom gekozen om dicht bij elkaar te spelen en dat hebben ze prima gedaan". Opende, dat door een toevalstreffer (uit afgeslagen corner) achter kwam, kreeg via Hendrik de Zwart de kans op de gelijkmaker. De spits kreeg in scoringspositie de bal verkeerd op zijn hoofd. Tot de 85e minuut bleef het 1-0. Ook een tweede mogelijkheid op de 1-1was niet aan Opende besteed. Uiteindelijk werd het nog 2-0, maar dat was enkel voor de statistieken. In de stand wordt de situatie er niet rooskleuriger op voor de Peendermantsjes. "Dat naaste concurrent VVK met 4-0 won was op zich vreemd. Zolang je zelf niet wint, hoef je echter ook niet naar anderen kijken", zegt Kuipers, die zich vasthoudt aan het feit dat aan het eind van het seizoen pas de prijzen verdeeld worden. Subtopper ZUIDHORN (zon) verspeelde een punt tegen laagvlieger Harkstede. Het was wel een doelpuntrijke wedstrijd. De thuisclub, verreweg de betere ploeg,moest drie keer een achterstand wegwerken. De 0-1 werd al gescoord in de eerste minuut. De 1-2 viel op slag van rust en na de 2-2 moest Zuidhorn door een ongelukkige tegentreffer opnieuw in de achtervolging. In dezelfde minuut bezorgde A-junior Koen Slik Zuidhorn alsnog een punt: 3-3. De 2-2 kwam ook al op naam van een A-junior, Jarne Hummel. "Harkstede heeft er alles uitgehaald, terwijl wij verzuimd hebben om te winnen",vond Freddie Draaisma die uiteindelijk het gelijkspel over het geheel wel terecht vond. In dezelfde klasse ging KLOOSTERBUREN hard onderuit bij VVK. Tot vijf minuten voor rust hielden zwart-witten keurig stand. Vlak voor de thee viel de 1-0. In de tweede helft ging het heel snel. Binnen acht minuten stond het 4-0. "Dan kun je net zo goed affluiten", vond trainer Willem Pettinga. Uiteindelijk werd het 6-0. Een uitslag die wat aan de te hoge kant was. Het was de eerste wedstrijd sinds half december voor Kloosterburen. "Conditioneel zakten we erdoor heen. Dan heb je met kunstgras toch voordeel doordat je door kunt trainen". Over de positie op de ranglijst mag Kloosterburen zich langzamerhand ook zorgen maken. "We moeten niet lager zakken", vindt ook Pettinga, die met zijn ploeg het hogere niveau merkt. "Het vergt een hogere handelingssnelheid en efficiency in de afwerking".

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here