Zuidhorn (za) en Grootegast halen uit; eindelijk zege Opende

37
116

STREEK – Eindelijk weer een volledig programma. Zuidhorn en Grootegast hadden honger naar de bal en haalden hard uit. Zuidhorn (6-1) en Fc Grootegast verpulverde Mamio: 3-8. In de tweede klasse deelde Grijpskerk de punten met VVI (zie verslag elders). Aduard 2000 kwam niet langs ONR: 1-1. Opende won weer eens: 3-1 tegen Gronitas. OKVC hield de schade beperkt tegen Appingedam: 4-0 verlies. FC LEO verloor in de laatste minuut van Groen-Geel: 0-1.

ADUARD 2000 dat vorige week nipt verloor van CSVH, kwam zaterdag niet verder dan 1-1 tegen ONR. Trainer Rob Vliek was dan ook niet tevreden. "We hebben onszelf niet beloond. Kort na rust kregen we drie opgelegde kansen, maar die hebben we niet benut. We hadden een mooie stap kunnen maken". Aduard moest het doen zonder Eltjo Velting, de belangrijke speler bij de paars-witten. Aduard kwam met 1-0 voor via Matthijs van Beusekom. Vliek vond wel dat Aduard twee keer ongelukkig wegkwam door beslissingen van de scheidsrechter. "Eerst werd een speler van Aduard zwaar getackeld, waar de leidsman verzuimde rood te geven. Bij de 1-1 werd Van Beusekom neergelegd, waardoor Aduard ‘niet goed stond’. FC LEO ging sneu ten onder tegen Groen Geel. In blessuretijd gingen de groen-gelen met de drie punten aan de haal. LEO verkocht de huid zo duur mogelijk tegen de kampioenskandidaat. En dat zonder zeven basisspelers, waaronder topscorer Rowan Rozema en belangrijkste pion Stan Buikema. Beide 17-jarigen, Justin Poort en Mark van der Klei, waren goede vervangers. LEO miste in de eerste helft drie 100 procent-kansen. In het tweede deel waren de Leensters beter, maar in de slotfase drukten de stadjers LEO naar achteren en scoorden in de kluts de winnende. OPENDE won sinds 27 oktober (!)- weer eens. Op het eigen ‘Olde Wierden’ werd Gronitas verslagen. Opende moest opboksen tegen spelers die op Hoofdklasseniveau gespeeld hebben. "Ik heb ze aangespoord ga het duel aan, want daar hebben ze een hekel aan", wist Wierd Kuipers. Opende kwam op 1-0 en doordat de bezoekers verzuimden de gelijkmaker te maken gingen de Peendermantsjes de rust in met een voorsprong. Het venijn zat in de staart. Na de 2-0 kwamen de gasten toch nog terug en scoorden de aansluitingstreffer. In de tegenaanval bracht Opende- dat veel strijd en beleving toonde- de eindstand op 3-1. In de stand is Opende een paar plaatsen geklommen. Het verschil tussen zes ploegen in de staart van de ranglijst is uiterst klein, het verschil in wedstrijden geeft nog een vertekend beeld. FC GROOTEGAST maakte korte metten met Mamio (3-8), al zag het daar in het begin niet naar uit. Het eerste half uur had Grootegast het erg lastig met het voorin beweeglijke Mamio. Vlak voor rust kreeg Bert Zimmerman van Mamio rood en na rust volgde een tweede rode kaart. Grootegast hield het hoofd koel in de tumultueuze wedstrijd en scoorde er lustig op los. Mede dankzij drie voltreffers van zowel Ite Hoolsema en Tim Veenstra werd het 3-8. OKVC moest zoals verwacht haar meerdere erkennen in kampioensploeg Appingedam. Het was bepaald geen lekker begin in ‘Dam’ voor de Oldehover formatie. Al na een half uur stond het 3-0 en dreigde een monsterscore. In de tweede helft zorgden de ingevallen A-junioren Jasper Jemmink en Sander de Boer voor een beter OKVC, dat zich knap herstelde en pas in de een na laatste minuut nog een doelpunt toestond: 4-0. De trein ZUIDHORN dendert door. Ook Boerakker werd aan de kant gezet. "Nee, de trein stopt nog niet in Zuidhorn", omschreef Martin Lobers, die het woord kampioenschap nu wel durft uit te spreken. Liefst honderdvijftig toeschouwers zagen dat de enige spits van Boerakker aan banden werd gelegd door Laurens Bloem. Voorin werd met scherp geschoten. Chris Sikkema (twee keer), Kevin Postma, Ronnie Spijkerman, een eigen doelpunt en een ‘superstift’ van Peter Janse bepaalden de eindstand op 6-1. Man van de wedstrijd was verrassend genoeg doelman Marius Travaille die in de beginfase Boerakker van score afhield. Door het verlies van Stedum is de Zuidhorner trein op het juiste spoor, het kampioensspoor. In de Vijfde Klasse C omzeilde DE LAUWERS de lastige klip ODV. De Warfstermolen-ploeg won met 1-2. Door het verlies van Harkema Opeinde staat de blauw-witte ploeg nog maar twee punten achter de nummer drie. Staartploeg NIEKERK deed het verdienstelijk en ging slechts met 1-0 ten onder bij koploper Eastermar. In 5E stelde VVSV’09 teleur door met 2-1 te verliezen bij TEO. De kobaltblauwen zijn daardoor de aansluiting met de subtop verloren. NIEKERK ontving FC Lewenborg. Het was een slechte wedstrijd die in balans was. Na een kwartier- na de 1-0- moesten beide ploegen met tien man verder doordat Cornelis Hooghiemster en een speler van Lewenborg het met elkaar aan de stok kregen. In de tweede helft kansen over en weer, waarbij Niekerk paal en lat raakte. De twee kansen van Lewenborg gingen er wel in. ZUIDHORN leed een ‘vervelende’ nederlaag bij Hunsingo. Door een foute beslissing van de scheidsrechter die de 3-1 goedkeurde terwijl er een overtreding aan vooraf ging betekende de nekslag voor Zuidhorn dat verreweg de betere was. Het werd uiteindelijk 4-2. Lichtpuntje bij de vierde nederlaag (Zuidhorn is gezakt naar plaats vier) was A-junior Kai Bellink die leek alsof hij al tien jaar in het eerste speelde. KLOOSTERBUREN verloor op eigen terrein met 1-6 van kampioenskandidaat Siddeburen. "We hadden niks te vertellen. Ze waren twee klassen beter. Wij missen te veel spelers, dat kunnen we op dit niveau niet opvangen. Wij moeten de punten halen van andere clubs", was leider Hans Bolt klip en klaar. GVB was ook vrij kansloos tegen Haulerwijk. De gasten namen na vijf minuten al een 0-2 voorsprong. "En dan ben je kansloos", vond ook Sjoerd Visser van de technische staf. GVB had het aan doelman Stefan Smit te danken dat er geen dubbele cijfers op het bord kwamen.

37 REACTIES

 1. I just want to mention I am just very new to blogs and actually loved this blog site. Very likely I’m want to bookmark your blog post . You really come with excellent stories. Thank you for revealing your website page.

 2. Good day very cool site!! Guy .. Beautiful .. Wonderful .. I will bookmark your blog and take the feeds additionally…I am glad to seek out a lot of useful info here within the post, we need develop extra techniques in this regard, thank you for sharing.

 3. Helpful info. Fortunate me I found your website by accident, and I’m surprised why this coincidence did not came about earlier! I bookmarked it.

 4. I have realized some new elements from your internet site about computer systems. Another thing I have always assumed is that computer systems have become something that each family must have for most reasons. They offer convenient ways in which to organize households, pay bills, shop, study, hear music and perhaps watch tv series. An innovative technique to complete every one of these tasks is a mobile computer. These desktops are mobile, small, strong and lightweight.

 5. Hello there! Do you know if they make any plugins to assist with Search Engine Optimization? I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good results. If you know of any please share. Many thanks!

 6. Excellent beat ! I wish to apprentice whilst you amend your web site, how could i subscribe for a weblog site? The account helped me a applicable deal. I have been tiny bit acquainted of this your broadcast offered vivid clear concept

 7. You could definitely see your enthusiasm in the work you write. The world hopes for more passionate writers like you who are not afraid to say how they believe. Always follow your heart.

 8. I was recommended this web site by my cousin. I’m not sure whether this post is written by him as nobody else know such detailed about my trouble. You’re wonderful! Thanks!

 9. Many thanks to you for sharing all these wonderful posts. In addition, the perfect travel along with medical insurance system can often eliminate those concerns that come with traveling abroad. Any medical emergency can in the near future become extremely expensive and that’s guaranteed to quickly put a financial impediment on the family finances. Setting up in place the best travel insurance bundle prior to leaving is worth the time and effort. Thanks a lot

 10. Great paintings! This is the type of info that are meant to be shared around the web. Disgrace on the search engines for not positioning this publish higher! Come on over and talk over with my site . Thanks =)

 11. Hello, you used to write great, but the last few posts have been kinda boring… I miss your great writings. Past several posts are just a little bit out of track! come on!

 12. I have not checked in here for some time as I thought it was getting boring, but the last several posts are good quality so I guess I will add you back to my daily bloglist. You deserve it my friend 🙂

 13. Thanks for sharing your ideas listed here. The other thing is that any time a problem takes place with a laptop or computer motherboard, individuals should not go ahead and take risk with repairing that themselves for if it is not done properly it can lead to permanent damage to all the laptop. It’s usually safe just to approach the dealer of that laptop with the repair of its motherboard. They will have technicians who’ve an competence in dealing with pc motherboard problems and can make right analysis and execute repairs.

 14. Thanks for your write-up on the travel industry. I would also like to include that if your senior thinking of traveling, it really is absolutely imperative that you buy travel cover for seniors. When traveling, retirees are at biggest risk of having a health emergency. Obtaining right insurance coverage package for your age group can look after your health and provide peace of mind.

 15. What i don’t understood is actually how you are not really much more well-liked than you might be right now. You are so intelligent. You realize thus significantly relating to this subject, produced me personally consider it from numerous varied angles. Its like men and women aren’t fascinated unless it is one thing to accomplish with Lady gaga! Your own stuffs excellent. Always maintain it up!

 16. Nice post. I used to be checking continuously this blog and I am impressed! Very useful info specifically the final part 🙂 I care for such info a lot. I used to be looking for this certain information for a long time. Thank you and good luck.

 17. Wow that was strange. I just wrote an really long comment but after I clicked submit my comment didn’t appear. Grrrr… well I’m not writing all that over again. Anyhow, just wanted to say great blog!

 18. It’s the best time to make some plans for the future and it is time to be happy. I have read this post and if I could I desire to suggest you some interesting things or suggestions. Maybe you could write next articles referring to this article. I want to read even more things about it!

 19. Superb blog! Do you have any tips for aspiring writers? I’m hoping to start my own site soon but I’m a little lost on everything. Would you advise starting with a free platform like WordPress or go for a paid option? There are so many options out there that I’m totally confused .. Any suggestions? Thanks a lot!

 20. An fascinating dialogue is worth comment. I feel that you must write extra on this topic, it may not be a taboo subject however typically people are not enough to talk on such topics. To the next. Cheers

 21. Thanks for the sensible critique. Me and my neighbor were just preparing to do some research about this. We got a grab a book from our local library but I think I learned more clear from this post. I’m very glad to see such excellent info being shared freely out there.

 22. Hello my family member! I wish to say that this post is awesome, great written and include almost all important infos. I’d like to peer more posts like this .

 23. Unquestionably believe that which you stated. Your favorite justification appeared to be on the web the simplest thing to be aware of. I say to you, I definitely get annoyed while people think about worries that they plainly don’t know about. You managed to hit the nail upon the top as well as defined out the whole thing without having side effect , people could take a signal. Will likely be back to get more. Thanks

 24. Undeniably believe that that you stated. Your favorite justification appeared to be at the internet the simplest thing to take note of. I say to you, I definitely get irked at the same time as other folks think about worries that they plainly do not realize about. You controlled to hit the nail upon the top and defined out the entire thing without having side-effects , people could take a signal. Will probably be back to get more. Thanks

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here