week 11

36
121

Hans Nijland hield het vrijdagavond snel voor gezien in de Euroborg. Niet vanwege het teleurstellende resultaat tegen NAC (1-1), maar de directeur van FC Groningen had midden in de nacht al weer een volgende wedstrijd op het programma staan. Een tv-wedstrijd in Australië waaraan zoon Stef in het shirt van Brisbane Roar meedeed. Toen hem ingewreven werd dat een talentrijke voetballer van 22 jaar niet Australië behoort te voetballen, sputterde Nijland sr. eerst even flink tegen, om de discussie af te sluiten met de woorden: “Ach ja, die jongen had hier (in de Euroborg – D.H.) moeten voetballen.” Het klonk als een verwijt aan het technisch management.”

Henk de Haan, voorheen cultvoetballer bij FC Groningen en SC Veendam, is onlangs 50 geworden, maar hij bruist nog – net als vroeger – van energie. Via Twitter biedt hij zich regelmatig aan als organisator van leuke tripjes in binnen- en buitenland. Zo was hij de man die voor de Groninger supporters van Erik Nevland een bus liet rijden naar diens afscheidswedstrijd in Stavanger. Inmiddels heeft Henk een wielerreis op stapel gezet. Op 30 en 31 maart organiseert zijn bureautje Henk Evenement’n een reis naar de Ronde van Vlaanderen. Zaterdag kunnen de liefhebbers zelf fietsen in de korte toerversie van dit unieke wielermonument, en zondags wordt er vanaf diverse plaatsen gekeken naar de Grote Jongens. Info: Henk Evenement’n of twitteraccount @henky007

Wellicht zien ze dan ook nog een glimp van een zwoegende Johan Franke, de voormalige Meubelgigant die op zijn oude dag (70+), net als vroeger, weer helemaal fietsmaf is geworden en in dat kader ook ’s zaterdag tot de toerdeelnemers in Vlaanderen zal behoren. Franke is al druk in training en deed dat onder meer in Thailand, waar hij op een mountainbike met 15 kg bepakking in vier dagen 300 kilometer reed. En dat bij temperaturen tussen de 35 en 40 graden Celsius. Nu maar hopen dat het acclimatiseren een beetje lukt.

Henk de Haan figureert overigens ook in een gedicht dat de stad-Groninger stadsdichter E. Filippus, alter ego van Evert Meijer, heeft gemaakt ter ondersteuning van de Kolonicio’s en hun strijd om het voortbestaan van SC Veendam. Zijn culturele bijdrage luidt als volgt:

O club van jongensdromen

en geelzwarte konen

waar Max Rosies in de lucht excelleerde

Paul Amara weergaloos passeerde

Otto Bonsema als een vorst trainde

Bé Kuiper om een doelpunt weende

Jan Blijham als een paard zwoegde

Frans de Munck iedereen aftroefde

Dick Nanninga op het doel beukte

Henk de Haan de boel opleukte

Leo Beenhakker de tactiek vertelde

en Henk Nienhuis voor tien telde

O club met zo nu en dan een vete

je bent de parel van de Langeleegte

Een parel van het Groninger schoolvoetbal is zonder meer Henk Iwema. De voormalige onderwijzer van de Borgmanschool als ook volbloed Velocitaan, die zaterdag 76 jaar is geworden, begint straks aan zijn 45ste toernooi als toernooidirecteur. Als altijd samen met twee andere pensionado’s, oud-scheidsrechter John ten Cate en oud-politieman Henk Aten. Wanneer de heren stoppen? Iwema: “”Zodra zich opvolgers bij ons aandienen.”

36 REACTIES

 1. I just want to mention I’m beginner to blogging and definitely savored you’re blog. Likely I’m going to bookmark your site . You absolutely have great writings. Kudos for sharing with us your web page.

 2. Wonderful beat ! I would like to apprentice while you amend your site, how can i subscribe for a blog website? The account helped me a acceptable deal. I had been a little bit acquainted of this your broadcast provided bright clear concept

 3. Hi there! This is my first comment here so I just wanted to give a quick shout out and say I genuinely enjoy reading through your articles. Can you recommend any other blogs/websites/forums that cover the same subjects? Thanks for your time!

 4. Hi are using WordPress for your site platform? I’m new to the blog world but I’m trying to get started and set up my own. Do you require any html coding knowledge to make your own blog? Any help would be greatly appreciated!

 5. Excellent blog here! Additionally your web site lots up very fast! What host are you the usage of? Can I am getting your associate hyperlink on your host? I want my site loaded up as fast as yours lol

 6. We are a bunch of volunteers and opening a new scheme in our community. Your website offered us with valuable information to work on. You have performed a formidable process and our entire neighborhood will be grateful to you.

 7. Hmm is anyone else experiencing problems with the images on this blog loading? I’m trying to figure out if its a problem on my end or if it’s the blog. Any feedback would be greatly appreciated.

 8. My spouse and I absolutely love your blog and find almost all of your post’s to be precisely what I’m looking for. Would you offer guest writers to write content for yourself? I wouldn’t mind producing a post or elaborating on most of the subjects you write in relation to here. Again, awesome site!

 9. Hello! I’m at work browsing your blog from my new iphone 4! Just wanted to say I love reading your blog and look forward to all your posts! Keep up the superb work!

 10. You can certainly see your enthusiasm in the work you write. The world hopes for even more passionate writers like you who are not afraid to mention how they believe. Always go after your heart. “A second wife is hateful to the children of the first a viper is not more hateful.” by Euripides.

 11. Normally I do not learn article on blogs, however I would like to say that this write-up very forced me to take a look at and do so! Your writing taste has been amazed me. Thank you, very great post.

 12. whoah this weblog is magnificent i really like reading your posts. Stay up the good work! You understand, many persons are hunting round for this info, you can aid them greatly.

 13. Hello my family member! I wish to say that this post is awesome, nice written and include approximately all vital infos. I would like to see more posts like this .

 14. It’s the best time to make some plans for the future and it’s time to be happy. I’ve read this post and if I could I want to suggest you few interesting things or advice. Perhaps you can write next articles referring to this article. I wish to read even more things about it!

 15. Thanks for your post made here. One thing I would like to say is the fact most professional fields consider the Bachelors Degree like thejust like the entry level standard for an online diploma. Even though Associate Certifications are a great way to get started on, completing a person’s Bachelors opens up many doorways to various occupations, there are numerous internet Bachelor Diploma Programs available by institutions like The University of Phoenix, Intercontinental University Online and Kaplan. Another thing is that many brick and mortar institutions present Online types of their degree programs but normally for a considerably higher cost than the companies that specialize in online degree programs.

 16. Thanks for enabling me to gain new tips about personal computers. I also contain the belief that certain of the best ways to help keep your notebook computer in primary condition is by using a hard plastic material case, or even shell, that suits over the top of the computer. These types of protective gear will be model targeted since they are manufactured to fit perfectly within the natural covering. You can buy them directly from owner, or through third party sources if they are available for your notebook, however its not all laptop could have a cover on the market. Yet again, thanks for your tips.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here