OKVC viert overwinning; Aduard en FC LEO spelen gelijk

35
97

Overzicht voetbal

STREEK – Ondanks de barre weersomstandigheden – zeg maar gerust ‘wilde zwijnenweer’- en de slechte toestand van de terreinen werd er een volledig programma afgewerkt. Een wereld van verschil met zondag doordat sneeuw roet in het eten gooide en geen enkel veld bespeelbaar was. Volkomen onnodig moesten clubs hun afgelasting aankondigen. De KNVB had er voor de duidelijkheid meteen een streep doorheen moeten halen, maar toont geen enkel respect voor clubs, publiek en pers. Grijpskerk heeft het moeilijk en verloor weer eens. OKVC vierde eindelijk weer eens een overwinning. Zuidhorn gaat als een speer richting kampioenschap. De Zuidhorners maakten ook geen misstap bij SIOS: 0-4. Ook Grootegast doet het goed en versloeg het sterke Godlinze (zie verslag elders)

GRIJPSKERK slikte een 3-0 nederlaag bij Broekster Boys. Grijpskerk kon in fases prima mee. Broekster Boys scoorde evenwel makkelijk, waar Grijpskerk dit seizoen zoveel problemen mee heeft. Door slecht uitverdedigen moest Grijpskerk een 1-0 achterstand toestaan voor rust. Ondanks omzettingen lag de bal 30 seconden na rust alweer in het net: 2-0. Coach Henk Buikema probeerde met enkele wissels de wedstrijd een wending te geven, maar de rood-witten schoten in de afwerking weer te kort. Liefst vier keer kwamen de spitsen oog in oog met de keeper. Resultaat nul. Uiteindelijk werd het 3-0. "Positief is dat we wel kansen scheppen", zegt trainer Buikema die weet dat het tegen SDS d’rop of d’ronder is. Matthijs van Beusekom, de laatste tijd erg op dreef, was wederom belangrijk voor ADUARD 2000 dat de nummer twee, Drenthina knap op 1-1 hield. Van Beusekom maakte in de eerste helft de 0-1. Aduard neutraliseerde verder het spel van de thuisclub door vooruit te voetballen en fel op de huid te zitten. Na rust gooide Drenthina er een schepje bovenop en kwam op gelijke hoogte via een onterechte strafschop. "Het was anders ook wel 1-1 geworden", was trainer Rob Vliek wel zo realistisch. "Elke week gaat het een stukje beter. Hopelijk krijgen we de volgende keer de passende beloning, de drie punten", aldus Vliek. FC LEO deed vrolijk mee in de vele gelijke spelen in 3C. De Leensters hielden RWF op 1-1. LEO had wel recht op de zege tegen een tegenvallend RWF. Vlak voor de thee bezorgde Stan Buikema de gasten een 0-1 voorsprong door in de kruising te mikken. LEO gaf niks weg, maar stond koud aan de start van de tweede helft of het was meteen raak. Door een verkeerde inspeelpass werd de 1-1 op het bord gezet. In het resterende deel was het in de afwerking van LEO allemaal ‘net niet’. Vooraf tekende trainer Jan Jaap Zijlstra voor een gelijkspel, achteraf niet. "We hebben er te weinig uitgehaald. Die bal moet gewoon tussen de palen". Geen stuntwerk van OPENDE bij De Heracliden, dat met 4-1 baas bleef in eigen huis. Maar Opende gaf meer dan goed partij tegen de koploper. Na een 2-0 achterstand kwamen de Peendermantsjes terug tot 2-1. Mentaal knakte het bij De Heracliden tegen een Opende dat nog twee grote kansen kreeg. In het slotkwartier moest Opende verder met tien man, maar zelfs toen kreeg het nog kansen. Opende forceerde de boel en door het risico counterden de gastheren alsnog naar een te ruime 4-1. Zonder de zieke trainer Jur Smit zegevierde OKVC aan de eigen Boventilsterweg. Het winnende doelpunt tegen Neptunia kwam op naam van Henk-Jan Slagter die normaal de kleuren van het tweede verdedigt. Uit een pass van Edwin Slopsema trapte de oudste speler van het elftal binnen. De voorsprong was verdiend; OKVC speelde meer op de helft van de tegenstander. Wel moest doelman Marko van der Zijl een keer vol aan de bak en pareerde een inzet van dichtbij. OKVC hield stand. Meer dan dat. Twee glaszuivere doelpunten werden nog afgekeurd en ook een penalty werd niet gegeven. Door de zege- de tweede na de openingswedstrijd tegen Grootegast in september vorig jaar!- heeft OKVC de rode lantaarn overgedragen aan HS’88. ZUIDHORN is weer een stukje dichter bij het kampioenschap, na de 0-4 zege bij SIOS. Bij rust was het al 0-3. Namens Zuidhorn scoorde Erik Beeftink twee keer. "SIOS stelde zich al in op een nederlaag; daarom is het nooit een wedstrijd geweest", zag trainer Martin Lobers. "Probleem voor ons is om steeds zo’n muur te breken. We hadden dan ook nog ruimer kunnen winnen". De Zuidhorn-trein raast daarom door. "Toevallig lag het spoor naast het veld. De trein kwam vier keer voorbij. Ja, de jongens hebben even gezwaaid", ging Lobers, goed gemutst, in op de spreekwoordelijke trein. DE LAUWERS verloor op het eigen ‘t’Meertenust’ met 1-3 van Eastermar. De formatie uit Tytsjerksteradiel is titelkandidaat, terwijl de blauw-witten op ruime afstand vierde staan. NIEKERK moest het opnemen tegen ‘spitzenreiter ‘ (koploper dus) VCR en hield de schade beperkt: 2-0. Niekerk is terug te vinden op plaats acht. In 5E kon VVSVH’09 het lang niet bolwerken tegen Stedum, dat aanvankelijk nog titelaspiraties had. Het werd in Zoutkamp 2-6. De kobaltblauw-zwarten staan iets lager geklasseerd, maar hebben beduidend minder punten dan de subtopper.

35 REACTIES

 1. I just want to mention I am just beginner to blogging and site-building and definitely savored your web blog. More than likely I’m want to bookmark your site . You amazingly have incredible well written articles. Thank you for sharing your blog site.

 2. Fantastic site. Plenty of helpful info here. I am sending it to a few buddies ans additionally sharing in delicious. And of course, thank you in your sweat!

 3. It’s appropriate time to make a few plans for the future and it is time to be happy. I have read this post and if I may I want to counsel you some interesting issues or advice. Perhaps you could write next articles regarding this article. I wish to read even more issues approximately it!

 4. Pretty section of content. I just stumbled upon your web site and in accession capital to assert that I acquire in fact enjoyed account your blog posts. Anyway I’ll be subscribing to your feeds and even I achievement you access consistently quickly.

 5. I have realized that online education is getting popular because accomplishing your degree online has become a popular option for many people. A lot of people have definitely not had an opportunity to attend a normal college or university although seek the improved earning possibilities and a better job that a Bachelor Degree grants. Still others might have a diploma in one field but would want to pursue something they now develop an interest in.

 6. Please let me know if you’re looking for a article writer for your blog. You have some really good posts and I believe I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I’d absolutely love to write some content for your blog in exchange for a link back to mine. Please shoot me an email if interested. Cheers!

 7. Great post. I was checking constantly this blog and I am impressed! Very helpful information specially the last part 🙂 I care for such info a lot. I was seeking this particular information for a long time. Thank you and best of luck.

 8. Great write-up, I am regular visitor of one’s blog, maintain up the excellent operate, and It is going to be a regular visitor for a lengthy time.

 9. Please let me know if you’re looking for a writer for your site. You have some really great articles and I believe I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I’d really like to write some articles for your blog in exchange for a link back to mine. Please blast me an e-mail if interested. Thanks!

 10. You actually make it seem so easy along with your presentation however I in finding this topic to be actually one thing that I believe I’d never understand. It kind of feels too complex and extremely extensive for me. I am looking forward for your subsequent post, I will attempt to get the dangle of it!

 11. Hello, i read your blog occasionally and i own a similar one and i was just wondering if you get a lot of spam feedback? If so how do you stop it, any plugin or anything you can suggest? I get so much lately it’s driving me crazy so any assistance is very much appreciated.

 12. I’ve been exploring for a little bit for any high-quality articles or blog posts on this kind of area . Exploring in Yahoo I at last stumbled upon this website. Reading this information So i am happy to convey that I’ve an incredibly good uncanny feeling I discovered just what I needed. I most certainly will make sure to don’t forget this website and give it a look regularly.

 13. Thanks for your article on the travel industry. I’d also like to add that if you are one senior taking into account traveling, it’s absolutely essential that you buy travel cover for seniors. When traveling, golden-agers are at greatest risk of experiencing a healthcare emergency. Receiving the right insurance coverage package in your age group can look after your health and provide peace of mind.

 14. I will immediately seize your rss as I can not in finding your e-mail subscription hyperlink or e-newsletter service. Do you’ve any? Kindly let me recognize so that I may subscribe. Thanks.

 15. I simply needed to thank you very much once more. I do not know the things I might have done in the absence of these tips and hints discussed by you on this area. It seemed to be a challenging concern in my view, nevertheless taking note of the very specialized manner you handled the issue made me to cry over gladness. I’m happier for this guidance and thus have high hopes you know what an amazing job you happen to be doing educating the rest all through your websites. More than likely you’ve never met any of us.

 16. Have you ever considered publishing an e-book or guest authoring on other blogs? I have a blog based upon on the same topics you discuss and would love to have you share some stories/information. I know my viewers would appreciate your work. If you’re even remotely interested, feel free to send me an e-mail.

 17. This is the appropriate weblog for anybody who desires to search out out about this topic. You understand so much its nearly hard to argue with you (not that I truly would want…HaHa). You undoubtedly put a new spin on a topic thats been written about for years. Great stuff, simply great!

 18. One thing is always that one of the most common incentives for applying your credit card is a cash-back and also rebate supply. Generally, you’ll have access to 1-5% back in various expenses. Depending on the credit cards, you may get 1% in return on most expenses, and 5% back on purchases made on convenience stores, gasoline stations, grocery stores in addition to ‘member merchants’.

 19. Do you mind if I quote a couple of your posts as long as I provide credit and sources back to your weblog? My website is in the exact same area of interest as yours and my visitors would really benefit from a lot of the information you provide here. Please let me know if this okay with you. Many thanks!

 20. There are some attention-grabbing deadlines on this article but I don’t know if I see all of them center to heart. There may be some validity but I’ll take maintain opinion till I look into it further. Good article , thanks and we would like more! Added to FeedBurner as nicely

 21. Thanks for your posting. I have constantly noticed that a lot of people are eager to lose weight because they wish to appear slim and attractive. Nonetheless, they do not usually realize that there are additional benefits to losing weight in addition. Doctors insist that over weight people suffer from a variety of conditions that can be directly attributed to the excess weight. The great news is that people who are overweight and also suffering from various diseases are able to reduce the severity of their particular illnesses by simply losing weight. It is possible to see a constant but identifiable improvement in health whenever even a negligible amount of fat reduction is achieved.

 22. Thank you for sharing superb informations. Your site is so cool. I am impressed by the details that you have on this site. It reveals how nicely you perceive this subject. Bookmarked this web page, will come back for extra articles. You, my friend, ROCK! I found simply the information I already searched all over the place and simply could not come across. What an ideal web-site.

 23. An attention-grabbing discussion is worth comment. I think that you should write more on this topic, it may not be a taboo subject but typically individuals are not enough to talk on such topics. To the next. Cheers

 24. Have you ever considered writing an e-book or guest authoring on other sites? I have a blog based upon on the same information you discuss and would love to have you share some stories/information. I know my audience would enjoy your work. If you are even remotely interested, feel free to shoot me an e-mail.

 25. Hello, you used to write magnificent, but the last few posts have been kinda boring¡K I miss your super writings. Past few posts are just a bit out of track! come on!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here