Home Geen categorie Knappe zege Trynwalden in Drachten

Knappe zege Trynwalden in Drachten

0

Zondagvoetbal

REGIO – Bij het zondagvoetbal viel vooral de zege van Trynwalden uit bij Drachten op. Ook Bergum, Surhuisterveen en Harkema Opeinde wisten hun duels te winnen.

Trynwalden pakte in 2K een strohalm in de strijd tegen degradatie door in Drachten met 2-1 te winnen. Collectiviteit, strijd en inzet besliste de wedstrijd in het voordeel van de gasten. De twee treffers van de fusieclub kwamen op naam van Schweigman en Kalsbeek, die duidelijk lieten zien nog voor lijfsbehoud te willen gaan.

Bergum won op eigen veld met het kleinst mogelijke verschil van de amateurs van Emmen. De zege was wat gelukkig, want beide ploegen hielden elkaar eigenlijk negentig minuten lang in evenwicht. Klaas de Boer was echter weer eens het goudhaantje. Hij scoorde al vroeg in de wedstrijd. De bezoekers probeerden het vervolgens wel, de drie punten bleven echter in Bergum.

Harkema Opeinde won met 3-1 van Oosterlittens. Knap, want de thuisclub speelde ruim een helft met een man minder na een rode kaart voor Jorrit Dijk. Op dat moment was het overigens 1-1. Wesley de Vries zette de Harekieten op voorspong, Teunis Regeling bepaalde de ruststand op 1-1. Met tien man bleken de gastheren na de rust gewoon beter. De 2-1 en 3-1 kwamen op namam van Michael Oost en Blend Barzingi. Laatstgenoemde scoorde uit een strafschop.

Ook Surhuisterveen won, thuis met 1-0 van Aengwirden. Het duel was van pover gehalte en werd uiteindelijk beslist door een doelpunt van Wilbert Huitema: 1-0.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here