Maria’s Mooie Mensen 26-03-2013

7
96

Jongeren, ze kunnen zo leuk, creatief, veelzijdig en ad rem zijn, maar bij tijden halen ze het bloed onder mijn nagels vandaan. Ongeveer een jaar geleden kreeg een leuk idee vorm in de Jongerenpagina die regelmatig mee gaat in de Streekkrant. Samen met collega Johannes toog ik meerdere vrijdagochtenden naar Jongerencentrum Avalon in Zuidhorn om met de ‘experts’ te overleggen. Jongerenwerkers Patrick Wijninga en Bart Brands Buys kwamen met ideeën wat jongeren leuk zouden vinden en dat gecombineerd met het gebruikelijke enthousiasme en de creativiteit van mijn collega en ik lag er al snel een prachtige pagina. ‘Voor en door jongeren’ kopte onze Streekjongeren en dat was inderdaad het idee. Wat te denken van de rubriek Trendsetters. Wie zou er nou niet zijn of haar trend willen vertellen in de Streekkrant? Ik zag al dames die de nieuwste make-up trends demonstreerden, jongens die stoer in dé zwembroek van het jaar op de duikplank van De Griffioen poseren en een Apple-gek die tips gaf voor de nieuwste iPhone. Het bleek iets anders, zoals eigenlijk met alles wat wij bedachten. “De meeste jongeren zijn nou eenmaal niet zoals jou”, brachten de mannen voorzichtig in toen ik verzuchtte dat het toch juist leuk is om als jongere mee te werken aan zo’n pagina. “Je bent nu ook niet helemaal standaard”, voegden ze er nog even duidelijk aan toe. Maar goed, opgeven komt niet in het woordenboek van De Streekkrant voor. Bovendien, ik heb slechts honderd petten besteld voor de rubriek ‘onder de pet’; óp zullen ze gaan. En dus zet ik dapper door, de ene keer met meer succes dan de andere. “Zeg, zou je het leuk vinden om mee te werken aan onze Jongerenpagina?”, begint het dapper. “Neuh..”, klinkt het van de andere kant. “Zal ik even uitleggen wat de bedoeling is”, ga ik het antwoord negerend verder. “Nee, dat hoeft niet.” Ik bedoel maar. Wat dacht u van vier voicemailberichten inspreken en nog niet teruggebeld worden. Ook dat hoort erbij. Het ergste aan dit alles is wel dat je je opeens tien jaar ouder voelt. Ik voel me bij tijden nog best jong, maar als de ‘echte’ jongeren alles wat ik als leuk voor hun verzin, wegzuchten, dan voel ik me opeens wel een oude taart. Maar waarom het allemaal zo moeizaam gaat, is me een raadsel. Misschien is het niet cool, hip of leuk om in de Streekkrant te staan? Misschien hebben de jongeren het gevoel dat ze niks te melden hebben? Of willen ze liever niet te veel opvallen? Jammer, jammer, want ik weet dat jullie boeken schrijven en uitgeven, en zelfs dichten, dat er muziekvideo’s op You Tube worden gezet en dat jullie bergen vrijwilligerswerk verzetten, benefietconcerten organiseren, maar ook bijzondere sporten uitoefenen en daarin regelmatig uitblinken. Ook de gemeente Zuidhorn probeerde de jongeren in haar gemeente te ‘kietelen’ en organiseerde een heuse jongerengemeenteraad, die helaas bij gebrek aan belangstelling niet door kon gaan. Gelukkig blijkt raadsgriffier Jacqueline Slopsema ook niet klein te krijgen. “Ik wil het toch volgend jaar weer proberen, want politiek zou zo leuk kunnen zijn voor de jongeren”, lachte ze haar ‘nederlaag’ weg. En zo is het en zo blijft het. Wij zetten dapper door, jullie gaan dapper in verzet, maar we komen er wel! Een volgende Jongerenpagina is overigens alweer in de maak. Nog maar 92 petten te gaan…

7 REACTIES

 1. Do you have a spam problem on this website;
  I also am a blogger, and I was wondering your situation; we have developed some nice
  procedures and we are looking to swap techniques with other folks, please
  shoot me an email if interested.

 2. Link exchange is nothing else except it is just placing the other person’s blog link on your
  page at proper place and other person will also do similar for you.

 3. Have you ever considered about including a little bit more than just
  your articles? I mean, what you say is valuable and everything.
  Nevertheless imagine if you added some great graphics or videos to
  give your posts more, “pop”! Your content is excellent but with pics and clips, this blog
  could undeniably be one of the best in its niche.
  Excellent blog!

 4. Hello colleagues, how is all, and what you would like to
  say on the topic of this paragraph, in my view its truly remarkable
  in favor of me.

 5. Its like you read my mind! You seem to know so much about this, like you wrote the
  book in it or something. I think that you could do with some pics to drive the message home a
  little bit, but other than that, this is wonderful
  blog. An excellent read. I’ll definitely be back.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here